avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA produse intracomunitare - TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

produse intracomunitare - TVA

Buna,
Sunt manechiurista si vreau sa imi fac PFA. De curand am gasit un furnizor de produse din Germania. Am inteles ca PFA-urile nu sint platitoare de TVA. Ce se intampla daca eu achizitionez acele produse?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Performia Finance , Contabil 16:31, 10 Februarie 2011
Nu e obligatoriu ca un PFA sa fie neplatitor de TVA. Poate opta la infiintare pentru operatiunile interne. Daca realizeaza o cifra de afaceri mai mare de 35000 EUR (aprox 119000 RON la cursul aderarii) e obligata sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania (art 153 cod fiscal). In ceea ce priveste achizitiile intracomunitare sunteti obligata oricum sa va inregistrati in scopuri de TVA doar pentru achizitii intracomunitare daca depasiti plafonul de 10000 EUR/an (art 153/1 cod fiscal), chiar daca in Romania sunteti in continuare neplatitor de TVA. TVA-ul de la achizitiile intracomunitare il declarati prin decl 301 si pe 390, si-l platiti efectiv catre Fisc.

Odata devenit platitor de TVA (intern sau intracomunitar), inainte de a face achizitii intracomunitare trebuie sa va inregistrati in Reg. Operatorilor Intracomunitari.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Performia Finance, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)