avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea unui recidivist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea unui recidivist

buna ziua .am si eu o intrebare .am fost condamnat in 1990 la o pedeapsa de 9 ani cu executare di care am executat 4 ani si 6 luni iar in anul 2000am mai avut o condamnare cu executare de 1an si 6 luni din care m-am liberat in ianuarie 2002,intrebarea mea este daca pot beneficia de reabilitare si cum ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:26, 12 Februarie 2011
buna ziua .prima fapta am comis-o in luna iunie 1990 data la care am fost si arestat iar in decembrie 1994 am fost liberat di condamnarea de 9 ani iar cealalta fapta am comis-o in 1998 si am fost arestat in 2001 si m-am liberat in ianuarie 2002 din condamnarea de 1 an si 6 luni.Va multumesc
r.gabi a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu cred ca intruniti conditiile privitoare la termenul de reabilitare.
Mai aveti de asteptat in acest caz.

De ce ?

Comunicati-ne datele incarcerarii si liberarii din executarea fiecari pedepse precum si data cand ati comis cea de a doua fapta.

Nu este indeplinita conditia cu privire la termenul de reabilitare.De aceea se va respinge...
Pentru cea de a doua infractiune,cea savarsita in anul 1998,dvs erati inca in termenul de executare al primei pedepse,care ar fi trebuit sa expire in anul 1999.
In aceasta situatia,instanta avea posibilitatea sa aplice prevederile art.61 c.pen.,adica fie sa mentina ,fie sa revoce beneficiul liberarii conditionate.
In cea de a doua sentinta de condamnare exista vreo referire in acest sens ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni cu executare - cand pot depune cererea de reabilitare judecatoreasca? mogam59 mogam59 arestat pe 19.06.2016 , liberat conditionat 02.10.2018 , condamanat la 4,6 ani. cam cnd as putea depunse cerere de reabilitare judecatoreasca (vezi toată discuția)
Reabilitarea unei pedepse de 1 an si 4 luni cu executare sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As dori sa stiu cand se poate cere reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse cu executare de 1 an si 4 luni? Mentionez faptul ca persoana a ... (vezi toată discuția)
Calcul reabilitare rianovich rianovich Buna ziua, In arest preventiv, am executat 13 luni... Am fost condamnat definitiv in Aprilie 2014 la 3 ani cu executare. Am executat restul pana la 2/3 si ... (vezi toată discuția)