avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat[autoritatile publice locale]
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat[autoritatile publice locale]

intrebarea mea este;de ce institutiile publice nu accepta astfel de contracte[comodat] decat incheiate in forma autentica(notariale)si de ce trebuiesc legalizate la notar tinind cont ca Este un contract real, fiind necesare:

- realizarea acordului de vointa;

- predarea (traditiunea) lucrului care formeaza obiectul contractului.

--- Contractul de comodat este unilateral deoarece, din momentul incheierii lui, genereaza obligatii numai pentru comodatar, afara numai daca ulterior se nasc obligatii in sarcina comodantului, ca urmare a unui fapt accidental aparut datorita unei cauze extracontractuale(gestiune de afaceri, imbogatire fara justa cauza).

--- Este un contract esentialmente gratuit (comodatarul nu este obligat sa plateasca contravaloarea uzurii bunului ca urmare a folosirii pentru destinatia stabilita, afara numai daca nu s-a convenit altfel prin contract - clauza care concretizeaza obligatia de restituire a bunului in starea in care a fost predat).
Dreptul de uzufruct înseamna dreptul pe care îl are o persoana numita uzufructuar de posesie si folosinta (adica de a stapâni bunul si de a beneficia de pe urma lui) (art. 517 Cod Civil). Uzufructuarul are dreptul de a se folosi de lucru si de a beneficia de pe urma lui, fara a se atinge de substanta lucrului (art. 521 Cod Civil), întocmai ca proprietarul.
, Dreptul de uzufruct înseamna dreptul pe care îl are o persoana numita uzufructuar de posesie si folosinta
aici ma refer la un contract de comodat intre doua persoane fizice
care este baza legala?

Alte discuții în legătură

Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat carcasa carcasa buna ziua, pot sa fac un contract de comodat pentru locuinta unui cetatean strain? pana acum am avut un contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Carmen Stoean Carmen Stoean Buna ziua, Sunta asociat 50% intr-o soc., nu sunt administrator. Contractul de comodat al sediului a fost semnat doar de unul dintre copropietari, respectiv ... (vezi toată discuția)