avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SA contract de comodat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SA contract de comodat

In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce restrictii (in legatura cu administrarea bunurilor unui SA) ?
Cel mai recent răspuns: oti , utilizator 15:35, 17 Iulie 2008
CONTRACTUL DE COMODAT REGLEMENTARE
Codul civil Art. 1560-1575
Contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului.
PARTILE
COMODANT - partea care transmite in folosinta temporara si gratuita celeilalte parti un bun determinat.
COMODATAR - partea care primeste in folosinta temporara si gratuita de la cealalta parte un bun determinat, cu obligatia de a-l restitui.
PRETUL CONTRACT GRATUIT
CARACTERE JURIDICE
--- Este un contract real, fiind necesare:
- realizarea acordului de vointa;
- predarea (traditiunea) lucrului care formeaza obiectul contractului.
--- Contractul de comodat este unilateral deoarece, din momentul incheierii lui, genereaza obligatii numai pentru comodatar, afara numai daca ulterior se nasc obligatii in sarcina comodantului, ca urmare a unui fapt accidental aparut datorita unei cauze extracontractuale(gestiune de afaceri, imbogatire fara justa cauza).
--- Este un contract esentialmente gratuit (comodatarul nu este obligat sa plateasca contravaloarea uzurii bunului ca urmare a folosirii pentru destinatia stabilita, afara numai daca nu s-a convenit altfel prin contract - clauza care concretizeaza obligatia de restituire a bunului in starea in care a fost predat).


Se poate rezilia contractul si sa incheia un contract de comodat.
La ce implicatii fata de SA ,in legatura cu administrarea bunurilor va referiti? este un cntract care respecta regimul sau!
Pai in cazulmeu la SA contractele de inchiriere si rezilierea lor se aproba de Cons de administratie.
As putea sa fac un act aditional la contractul de chirie ca sa consider suma platita pana in prezent drept achitare integrala de pret pe anul curent de exemplu, ca sa nu reziliez contractul sa ofer o "pasuire" de plata a chiriei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat carcasa carcasa buna ziua, pot sa fac un contract de comodat pentru locuinta unui cetatean strain? pana acum am avut un contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat[autoritatile publice locale] jondoe1 jondoe1 intrebarea mea este;de ce institutiile publice nu accepta astfel de contracte[comodat] decat incheiate in forma autentica(notariale)si de ce trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat Carmen Stoean Carmen Stoean Buna ziua, Sunta asociat 50% intr-o soc., nu sunt administrator. Contractul de comodat al sediului a fost semnat doar de unul dintre copropietari, respectiv ... (vezi toată discuția)