avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Patentare idee
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Patentare idee

Buna ziua,

Stiti cumva care este procesul de patentare a unei idei in Romania si ce trebuie avut in vedere?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 09:00, 14 Februarie 2011
Mergeti la OSIM , si veti obtine informatiile.Depuneti dosarul si asteptati .Se poate intampla ca pana sa primiti raspunsul sa vi se spuna ca de fapt ideea nu e noua si e a altei persoane care a depus dosar .Succes!
Puteti proteja o idee noua prin brevet de inventie, doar daca priveste un produs, o metoda sau un procedeu, fiind susceptibila de folosiri industriale, cf Legii 64/1991.

Altfel de idei nu pot fi protejate decat in forma in care sunt exprimate (opera), cf Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Pentru o mai buna comunicare va rugam folositi limba romana.
Se numeste brevet, nu patent. Patentu' e ala pentru scos cuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Obtinere brevet de inventie Rebecca_2011 Rebecca_2011 Se acorda brevet de inventie pe produs, pe procedeu sau nu se acorda pentru un produs existent, dar pentru care se folosesc alte metode de concepere, cu ... (vezi toată discuția)
Brevetare produs sebastain sebastain ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)