avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa faliment

am avut un srl pina in 2010 la data de 31 aprilie l-am vindut cu tot cu datorii de 35000 ron iar pe la sfirsitul anului am primit hirtie de la tribunal prin care instanta hotareste ca finantele sa ceara falimentul catre noua adresa a sediului social adica la buc. intrebare eu mai am vreo legatura cu firma multumesc anticipat
carmenmur a scris:

depinde de conditiile cesionarii

ma intreb de ce postati o intrebare retorica de 2 ori ??
singura explicatie logica este ca doriti sa va creasca artificial ratingul la 9,04
Utilizatorul v-a raspuns deja - avand in vedere ca cesiunea a fost admisa la ORC este evident ca a respectat prevederile legii 31/1990
Problema este ca rica_camelia a crezut vrajeala unor oameni de bine, caci avocati nu le pot spune , care au convins-o ca daca vinde partile sociale (cesiune) nu mai are nici o responsabilitate in societate
TOTAL FALS
Si pentru ca utilizatorul rica_camelia sa inteleaga rationamentul juridic am sa repet ceea ce am mai scris pe acest forum:
1 conduceti un autoturism si sunteti vinovat de producerea unui accident de circulatie pe care nu il declarati conform prevederilor legale
2 autoturismul este vandut dupa cateva zile
3 rezulta ca pentru fapta dvs va raspunde noul proprietar sau soferul care va conduce ulterior autoturismul
EVIDENT CA NU
Similar in cazul soc comerciale raspunderea pentru administrarea soc o are administratorul de la data desemnarii si pana la data revocarii.
Cesiunea partilor sociale nu are nici o relevanta
Confuzia intre responsabilitatile asociatilor si ale administratorilor este mare deoarece in 99,99% din cazuri asociatii sunt si administratori - cu alte cuvinte soferul vinovat este si proprietarul masinii
depinde in ce conditii ai vandut
Vânzarea sau cesionarea părţilor sociale ale societăţii debitoare, indiferent de condiţiile prin care aceasta a intervenit, nu înlătură răspunderea patrimonială a fostului asociat care, prin săvârşirea unei fapte prevăzute la art. 138 din Legea insolvenţei, a prejudiciat drepturile creditorilor şi a cauzat starea de insolvenţă a societăţii.
carmenmur a scris:

depinde de conditiile cesionarii

Am o societate care are ca obiect de activitate lucrări de construcții. Pe perioada iernii nu am avut activitate dar a trebuit să plătesc salariile angajațiilor, motiv pentru care la începutul lunii decembrie 2009 am luat împrumut de la o persoană fizică suma de 100.000 euro , deoarece băncile nu mi-au acodat credit pentru continuarea activității, fiind astfel în imposibilitatea de a păstra personalul societății. La sfărșitul lunii ianuarie 2010 (la aproximativ 2 luni de la momentul împrumutului) ar fi trebuit să încasez de la anumite instituții bugetare suma de 250.000 euro, din care 150.000 euro ar fi trebuit returnați persoanei care m-a împrumutat. Pe fondul crizei în care se află economia națională instituțiile bugetare nu mi-au achitat suma de bani datorată decât în cursul lunii iulie 2010. Deoarece am fost pus în imposibilitatea de a returna banii împrumutați de la persoana fizică, acesta, conform contractului încheiat, mi-a executat bunuri de peste 300.000 euro, motiv pentru care nu am mai putut continua activitatea (fiindu-mi executate cam toate activele societății la prețuri derizorii, persoana respectivă având o relație e amiciție cu executorul judecătoresc și eu nu am putut face nimic). În iarna lui 2010 un creditor a investit instanța cu o cerere de deschidere a procedurii insolvenței față de societatea mea. Norocul meu a fost că am găsit o persoană foarte binevoitoare care vrea să cumpere părțile mele sociale de la societate, preluând totodată și datoriile societății așa cum sunt ele. Vă rog să îmi spuneți în ce condiții trebuie să vând sau să cesionez părțile sociale astfel încât să nu mi se poată atrage răspunderea patrimonială în procedură de insolvență conform art. 138 alin. (1) lit. f din Legea nr. 85/2006.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Amila, utilizator
depinde numai si numai de conditiile cesionarii:D

Alte discuții în legătură

Cesionare ginan ginan Daca s-au cesionat partile sociale ale unui srl cu datorii la buget in baza unui proces verbal de predare -primire insotit de balanta cu predarea activelor ... (vezi toată discuția)
Sume neclare ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat partiel sociale ale uni S.R.La(fara probleme,datorii) gratuit unei persoane in 02.06.2008,aceasta a inscris soc. la ORC in 08.07.2008 .In acceasi ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri in privinta raspunderii administratorului mitracher mitracher [u]Situatia de fapt:[/u] Creditorul (societatea de leasing) recupereaza autoturismul de la debitor (SRL cu asociat unic), in urma neplatii a 2 rate si ... (vezi toată discuția)