avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somera insarcinata - pot beneficia de CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somera insarcinata - pot beneficia de CCC?

intrebarea ar fi: ce variante am legale pt.a beneficia de indemnizatia post-natala de crestere a copilului? si cum se desfasoara ele in cadru legal pt.a beneficia. Mai exact,ce ar trebui sa fac eu (pasii care trebuiesc urmati)?eu mai stiu doua variante: sa ma angajez pt.perioada de 4,5 luni lipsa(sunt insarcinata in luna a 4,incep.celei de a 5-a)somera in ultima luna!(cea de-a sasea!) sau sa devin PFA(nu stiu pasii?!ce ar trebui sa fac?)sau concediu medical(risc maternal+ concediu medical+ concediu de lehuzie,ca apoi sa intru in concediu de crestere a copilului..Ce ar trebui sa aleg?care e varianta mai sigura..si ma convenabila?
Cel mai recent răspuns: cryna31 , utilizator 14:11, 13 Februarie 2011
ultima varianta cu siguranta sau eventual angajare daca faceti fata fizic
1. Prezentarea situatiei dvs. nu e prea deslusita.
2. In momentul de fata sunteti angajata undeva?
3. Ce statul ati avut in ultimele 8 luni?
in prezent sunt somera in ultima luna,luna aceasta imi expira somajul(am scris si mai sus,in a 6-a luna)..Am lucrat ca profesoara in ultimele luni de dinainte de somaj,timp de un an de zile,apoi mi-a expirat anul in august,nefiind multe posturi in judet, am intrat in somaj incepand cu luna septembrie a anului trecut. In timpul asta am ramas insarcinata,sunt in a cincea luna! am scris variantele legale care le stiu pt.a beneficia de indemnizatie dar voi avea lipsa cateva luni pana in iulie,la inceput cand ar trebui sa nasc! nu stiu exact care ar fi cea mai buna varianta dintre cele de mai sus,expuse de mine..si beneficiile ei.
Variantele ar fi:
- in timpul somajului sa beneficiati de concediu medical apoi de concediu de maternitate (cele 126 de zile) apoi de CCC;
- dupa somaj sa va angajati, chiar si temporar, cu CIM si paoi sa intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC;
- sa fiti PFA (mergeti la ORC si vedeti cum se procedeaza) pana la data intrarii in CCC cand trebuie sa renuntati si la PFA.
VA MULTUMESC MULT CELOR CARE MI-ATI RASPUNS SI DVS.D-LE TUDOR,IAR E-MAILUL VI-L DAU IN MESAJ PRIVAT. MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somera poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului NELIDE NELIDE DE AZI SUNT SOMERA ,VOI BENEFICIA DE ALOCATIA DE INGRIJIRE A COPILULUI DACA PLANUIESC SA RAMAN INSARCINATA DE LUNA ACEASTA ? (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata expirat-concediu prenatal Ioana Gafita Ioana Gafita Buna ziua! Am o intrebare legata de concediul prenatal. Am avut contract de munca pe perioada determinata pana pe data de 19 mai 2021. Sunt insarcinata cu data ... (vezi toată discuția)