avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Îngrãdirea libertãþii de exprimare - Dreptul la ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Îngrãdirea libertãþii de exprimare - Dreptul la petiþionare

Sustinerea echipei ce a pus bazele jocului online CONQUIZTADOR, demisa incorect si unilateral
01/05/2008 13:01:10

destinatar: Pro TV SA


Solicitam Pro TV SA, parte din trustul Media Pro SA, detinator al drepturilor jocului online ConQUIZtador - www.conquiztador.ro - o revizuire corecta a actiunilor unilaterale a departamentului informatic PRO TV SA ce au vizat demiterea echipei ce s-a ocupat de partea tehnic-online si anume demiterea administratorului jocului ce folosea numele de utilizator BobbyGuard, cel care a creat si pus bazele jocului online, a administrat tehnic site-ul si jocul; stergerea fara temei legal a conturilor de utilizatori ale moderatorilor care au lucrat voluntar in echipa cu administratorul, stergere ce incalca legislatia europeana in vigoare si este o actiune brutala ce nu permite utilizatorilor respectivi sa beneficieze de concursurile si premiile oferite de site prin regulament, limitand drepturile legale ale acestor utlizatori fara vreun preaviz si fara motiv intemeiat.
Prin urmare facem un apel la clarificarea situatiei prin respectarea regulamentelor interne, a legilor sub care intra jocul si desfasurarea sa si la respectarea muncii realizate de cei care au muncit efectiv la binele acestui joc.

---------------------------------------------------------------------------
[ link extern ]

....................................................................................................

Bună,

Am pus acest text pentru că avem nevoie de ajutorul tuturor. Noul admin pus în funcţie la data de 30.04.2008 ne-a şters conturile, cenzura este la ea acasa, drept urmare toate posturile de pe forum-ului jocului ne-au fost ştere, nu contează ce spun jucătorii sunt banaţi şi interzicerea accesului pe site. Noi am realizat o petitie care a fost semnată de foarte mulţi oameni în doar 3 zile" [ link extern ] .
Citez: "6.2. Sancţiuni
La propunerea moderatorilor, îi sancţionăm pe acei jucatori care, intenţionat, au cauzat daune tehnice sau morale.

Se consideră daune tehnice:
- orice intervenţie ce duce la tulburarea tematicii, esteticii, sau îngreunează utilizarea paginii

Se considera daune de etică:
- un jucător care nu joacă cinstit, facând astfel imposibilă dezvoltarea altor jucători;
- deranjează în mod intenţionat şi abuziv discuţia civilizată cu teme agresive, obscene, etc.;
- hărţuirea moderatorilor sau jucătorilor, cu mesaje inistente pe aceleasi teme obsesive;
- nu respectă normele de etică, valorile culturale, de ştiinţă, istorice sau ale naturii, face referinţe jignitoare la orientarea religioasă;
- conţinut de text politic agresiv;
- orice afirmaţie cu intenţie rea, chiar dacă e mascată, referitoare la etnie, minorităţi, alte naţionalităţi, sex, vârstă;
- orice afirmaţie cu intenţie rea, răspândirea de zvonuri chiar dacă e mascată referitoare la acest site sau personelor de pe el;".

Iar regulile de sancţionare a post-urilor de pe forum: " 5.2. Mesaje pe forum
Moderatorii au dreptul, fără a-şi justifica decizia sau a avertiza în prealabil, de a şterge teme din forum (adesea: teme care nu aparţin topicului, mesaje vulgare), dacă consideră că tema sau contribuţia este:
- în afara temei;
- expresii vulgare;
- jignirea jucătorilor;
- încurajarea la ură, rasism;
- teme cu motiv de ceartă;
- expresii jignitoare la adresa minorităţilor sau rasiste;
- abordarea de teme politice, religioase (acestea sunt lucruri personale, aceasta e doar o pagină de joc);
- utilizarea mesajelor de tip "flood" (inserarea intenţionată sau accidentală a unui text de mai multe ori);
- readucerea în discutie a unei contribuţii şterse;
- mesaje cu conţinut publicitar;
- încălcarea codului legal.
Moderatorii, luând în considerare gravitatea situaţiei, pot exclude jucătorul din forum, dacă acesta a încălcat regulile de la punctul 5. Afirmaţiile făcute de către iniţiatorul temei pot fi modificate în timp.

Mesajele private primite de către un jucător nu pot fi public expuse pe forum, fără acordul expeditorului. În caz contrar, jucătorul va fi „premiat” cu - exclus din forum."

Lucru care nu s- a întâmplat. Vă rugăm să ne susţineţi şi să ne îndrumaţi în acest demers pe care l-am pornit. Aştept mesajele d-voastră.

Vă mulţumim anticipat!



Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
dienuta2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: dienuta2000 , utilizator 15:13, 8 Mai 2008
respectivul forum este un spatiu privat. cei care administreaza au dreptul de a cenzura postarile care sunt in contradictie cu termenii si conditiile forumului respectiv. Daca prin acest lucru v-ati simtit lezata trebuie sa si il dovediti.
Bineinteles ca avem dovezi clare, stergerea conturilor noastre fara nici o explicatie lucru ce contravine normelor interne ale jocului, norme realizate tot de ei. Print screen/uri in care noul admin afirma stergerea conturilor fara a avea un motiv obiectiv. Noi dorim demiterea acestui admin care nu respecta regulile interioare are jocului si bineinteles recuperarea conturilor si inlaturarea ban/urilor date abuziv de acest nou admin. Suntem porniti sa pornim un proces impotriva acestuia dar avem nevoie de indrumari exacte.

Va multumesc de raspuns si mai astept mesaje d-voastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere mesaj NECUNOSCUT123 NECUNOSCUT123 Buna ziua,acum cateva luni am postat o intrebare pe forumul dvs ,situatia fiind rezolvata as dori sa stiu cum se poate sterge acel mesaj avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Joc internet-incalcari de reguli de catre administratori daniela7 daniela7 Am urmatoarea speta: joc un joc pe internet, www.triburile.ro, recent am avut o problema, contul meu a fost inchis si penalizat pe nedrept. Permiteti-ma sa ... (vezi toată discuția)
Probleme editare post gigel84 gigel84 Buna ziua, In primul post pe care l-am realizat pe acest site am reusit sa starnesc reactii negative din partea unui moderator. Este vorba de postul meu de ... (vezi toată discuția)