avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Joc internet-incalcari de reguli de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Joc internet-incalcari de reguli de catre administratori

Am urmatoarea speta: joc un joc pe internet, www.triburile.ro, recent am avut o problema, contul meu a fost inchis si penalizat pe nedrept. Permiteti-ma sa explic putin, jocul permite conform regulilor, crearea unui singur cont de utilizator dar daca mai multe persoane folosesc aceeasi conexiune de internet, se permite crearea mai multor conturi cu impartirea legaturii de internet si interdictia interactiunii intre conturi. Am respectat regulile jocului intocmai. De la calculatorul meu logandu-se mai multe persoane, am avut impartita legatura de internet si nu am interactionat. Totusi, contul mi-a fost penalizat si celelalte 2 conturi ale prietenilor mei inchise pe motiv ca au acceasi parola. Au invocat regula "probabilisticii matematice"... De asemenea, vreau sa mentionez ca administratorii citesc mesajele private din joc ale jucatorilor, folosind aceste informatii impotriva lor. Intrebarea mea este in mod normal, au dreptul sa violeze secretul mesajelor din joc? Cine se ocupa de controlul acestor jocuri de pe internet? Au dreptul sa invoce o regula care nu exista? De asemenea, vreau sa completez ca jocul permite cumpararea unui cont premium, prin sms sau prepay, deci sunt implicate si sume de bani, eu personal platind acest cont. Nicaieri in "termeni si conditii" nu se precizeaza "regula probabilisticii matematice", nici faptul ca administratorii au dreptul sa citeasca corespondenta privata a jucatorilor. Se vorbesc lucruri cu caracter personal acolo...
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 22:40, 29 Februarie 2008
"Dacă în timpul jocului se scrie un mesaj în altă limbă decât română vom lua măsuri şi jucătorii vor primi pedepse. Jigniri împotriva altor jucători sunt interzise." la §4) Comunicare
Asta spune indirect ca au dreptul sa-ti citeasca mesajele pentru ca altfel nu au cum sa te cenzureze... este un joc si nu un mijloc securizat de comunicare si deci nu ar trebui sa folosesti jocul ptr. conversatii cu caracter personal, plus ca mesajele tale chiar daca nu ar putea fi vazute de administratorii jocului pot fi date mai departe de cel cu care ai conversat (mai ales daca ai folosit un limbaj inadecvat sau o limba straina etc.)... conversatiile se asimileaza cumva cartilor postale neinchise in plic ("plicul "informatic fiind sistemele securizate specializate gen gmail, yahoo etc.) la care nu ai cum sa te plangi ca ti-a citit postasul mesajul de "La multi ani" trimis bunicii :)
"Au dreptul sa invoce o regula care nu exista?"
Exista dar e interpretabila: "Un cont poate fi modificat, închis sau şters din motive diferite."
Cat despre regula "probabilisticii matematice" aceasta ar putea fi automatizata fara interventie umana ptr. a preveni incalcarea regulilor... posteaza la ei pe forum, ia legatura cu vreun admin de-acolo si poate se rezolva problema, in cel mai rau caz apelezi la OPC dar nu cred sa rezolvi mare lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea adresei de e-mail fara acord Pufuleti Pufuleti Bună ziua! Am nevoie de ajutor în privința unei situații mai speciale, zic eu. În trecut mi-am creat un cont pe un joc multiplayer online ... (vezi toată discuția)
Abuz joc online pinkys pinkys Buna Ziua, Joc un joc pe internet, un joc ce anunta a fi \"free\" insa facilitatile necesare jocului costa. Dupa ce am cumparat prin plata cu card-ul ... (vezi toată discuția)
Drepturile omului pe internet AlexSima AlexSima Buna ziua, Ma numesc Alexandru Sima si m-am intalnit acum cateva zile cu o problema, pe un forum public, dupa ce am postat cateva intrebari ... (vezi toată discuția)