avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestare Raport de evaluare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestare Raport de evaluare functionar public

As dori sa contest calificativul la evaluarea anuala deoarece acesta nu reflecta realitatea.Mentionez ca seful meu direct cu care lucrez si care cunoaste volumul si complexitatea lucrarilor mele este plecat pentru o luna din tara iar directoarea adjuncta pretinde ca stie ea foarte bine ce fac eu desi nu lucreaza direct cu mine iar din biroul ei nu poate sa-si dea seama nicidecum care sunt problemele reale cu care ma confrunt.Deoarece tonul si formulele de adresare cat si explicatiile au fost deplasate m-am hotarat sa le contest raportul. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat si daca acest act ar putea avea repercursuni asupra mea deoarece sunt niste persoane foarte orgolioase si razbunatoare.Mi s-a spus ca termenul in care pot face contestatie este de 15 zile de la data primirii, dar nu sunt sigura ca nu sunt doar 5 zile .Am semnat de primire pe data de 11.02.2011 dar raportul a fost datat cu 31.01.2011.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
"Raportulnu poarta numar de inregistrare, nu este datat,iar filelenu sunt numerotate,conditii de a atrage suspiciuni cu privvire lavalabilitatea acestuia."
Avocatul dvs. bate campii :( #-o dvs. care ati citit procedura, ati vazut undeva in lege aceste chestii?...Modelul de raport de evaluare este in aceeasi H.G.
"Raportulnu este motivat nici in faptnici in drept"
A luat-o razna de tot, de cand naiba se motiveaza in fapt si in drept un raport de evaluare, ca doar nu este o cerere de chemare in judecata :O
"In cuprinsul raportului de evaluare nu este indicata mentiunea ca functionarul public evaluat are posibilitatea de a-l contesta,termenul in care se poate formula contestatie si nici organul caruia sa ii fie adresata aceasta"
Repet, uitati-va in formularul de raport din H.G., scrie undeva aceste chestii?...
Avocatul dvs. nici macar nu a citit procedura de evaluare de la H.G. nr. 611/2008 si sa vada modelul de raport prevazut de aceasta:(...
"Faptul ca evaluatorul care a intocmit raportul de evaluare nu a respectat toate etapele stabilite de normele legale in materie pentru procedura evaluarii finale. Data luarii la cunostinta de calificativul acordat este plasata in cea da a doua faza raportului de evaluare -, aceea a interviului,etapa care insa nus-a regasit"
Bingo!...
"Credeti ca e un gest necugetat sa faci asa ceva in Romania?"
Dupa dv., cate din functiile de conducere se ocupa exclusiv pe competenta? Indiciu - doar uitati-va la guvernele din ultimii 2 ani.
Vreti sa depuneti o contestatie prin care veti sustine ca directorul nu cunoaste legea si ca a facut un abuz, poate chiar fals, la ce reactie va asteptati? Sa va dea flori drept multumire?...
"Aproape toate obiectivele sunt revizuite in afara deacesta. Evaluatorul stia ca nu s-au emis avize. Dar acest obiectiv trebuia sa figureze deoarece sunt singura persoana din serviciu dsemnata sa faca avize"
Daca era obligatia dvs. si nu ati indeplinit-o, puteti dovedi prin documente de ce nu ati facut-o?...:( Altfel, chiar daca vi se reface raportul conform procedurii,nu vad de ce evaluatorul ar fi obligat sa va dea vreun punct la acest obiectiv...#-o
Nu am depus contestatia. Acele avize de fapt se fac pe baza unor titluri executorii. Eu nu gestionez dosare ale agentilor economici ca sa pot sa generez singura aceste titluri executorii.Ele se realizeaza doar de executorii fiscali. Eu lucrez pe evidenta. Ei imi inmaneaza aceste titluri iar eu inscriu creanta in arhiva electronica cu sumele din aceste titluri. Nu pot sa inscriu o S.C. in arhiva pe baza a nimic.Orice operatiune de acest gen se face in baza unui titlu executoriu. Nu mi s-a inmanat nici un titlu executoriu. Ce sa fac? Sa le fi inventat eu? Repet eu nu sunt executor fiscal, eu lucrez pe evidenta . Daca mi se inmanau T.E. stateam peste program, ma duceam si duminica si tot le faceam. Am asteptat sa ia conducerea o decizie si uite unde s-a ajuns. Sa mi se reproseze mie.Ca avocatul bate campii am observat si eu. Dar am avut doar cateva zile la dispozitie . Mi s-a inmanat raportul vineri. Oricum a fost o lectie sa pun lucrurile la punct cu sefa de serviciu. Vreau sa stiu de acum incolo care sunt obiectivele dupa care o sa mi se faca evaluarea viitoare. Mi-au lasat un gust amar si avocatii. Cer o gramada de bani si nici macar nu citesc legea cum trebuie. Mi-a spus chiar ca in lege nu scrie nimic despre nici un referat. Pe viitor voi fi mai atenta cu astfel de lucruri. Oricum nu regret ca am facut obiectiuni la raport. Multumesc pentru sfaturi.
Buna! Ma regasesc in spusele tale, vreau sa-ti spun ca nu ai nici o sansa sa schimbi ceva iar daca ti-au pus gind rau ...nu scapi! Imi pare tare rau ca se intimpla asa , sint convinsa ca dreptate gasesti numai pe lumea cealalta! Azi am semnat si eu raportul de evaluare, nota e prea mica in comparatie cu a celorlalte colege de birou in conditiile in care am muncit si mai mult si mai bine, si repet nu e drept, urmeaza o reorganizare si cu siguranta evaluarea anuala va fi un criteriu de baza, toate au un scop, ma astept sa fiu pe lista de concediati, nu am nici o sansa nici daca fac contestatie, la nivel de institutie nu se rezolva nimic Faptul ca ti-au vorbit frumos arata ca sint niste diplomati, nu crede, iti pot face rau rizind si fara mustrari de constiinta!Imi pare rau ca nu am 20 de ani si mintea de acum as emigra ...cit mai departe
Nota mea nu este mica,imi lipsesc doar cateva sutimi ca sa am foarte bine. Ieri o colega care ii spune absolut totul directoarei adjuncte m-a tras de limba daca am mai facut ceva cu contestatia. Sunt sigura ca i-a spustotul directoarei dar nu m-am putut abtine si i-am zis ca altadata nu mai inghit asa ceva. Trebuie sa se schimbe ceva cu aceste evaluari. N u se poate sa inghitim la nesfarsit sa ni se ordone sa semnam . Nu mi se pare corect ca niste calificative date asa sa constituie un criteriu de concedieri. Ar trebui sa rasufle mizeriile astea si poate ca si lor le-ar fi mai frica sa mai faca chiar ce vor ei. Nu se poate sa ni se impuna sa semnam un act care a fost datat acum 2 saptamani. Sa nu fim atat de pesimisti si sa ne gandim ca o sa fim concediati. Vreau sa se cuantifice exact munca mea ca sa am o evaluare corecta. Nu mai vreau cuvinte de genul "asa consider eu:, "asta e parerea mea" doar pentru ca o persoana are functie de conducere. Voi fi foarte atenta pe viitor la obiective , la termene de realizare, la absolut tota ca sa pot sa ma apar pe viitor. Eu tot mai sper sa se schimbe ceva si in Romania , dar pentru asta e nevoie de mult curaj si sa fim uniti. Trebuie ca aceste rapoarte sa ni se inmaneze inainte de 31.01 ale anului urmator. Ar trebui ca cineva sa fie pedepsit ca lucrurile sa se indrepte .Evaluarile astee au fost inventate ca un instrument de a ne avea la mana cu ceva. Poate ca nu ar trebui sa se mai faca doar de sefi. Poate si noi ar trebui sa ne evaluam sefii sub anonimat. De ce nu? Ei sunt perfecti? Sau poate ar trebui sa vina cineva din afara i sa asiste la interviuri ( care nici nu au loc de altfel) pentru a fi siguri ca mai exista putina transparenta. Un lucru e cert. EVALUARILE FUNCTIONARILOR PUBLICI SUNT O FACATURA.
E bine si asa rau!Ca sa va amuzati am sa va spun ca in procesul verbal efectuat de judet dupa verificarea activitatii la calificativ biroul nostru a primit foarte bine,in schimb la evaluari secretarul primariei a considerat ca trebuie sa ne dea calificativul bine.Ma intreb eu oare cum justifica dumnealui calificativul daca superiorii sai au fost de alta parere incheind un proces verbal in acest sens si in conditiile in care nu am avut nici o reclamatie ?E de rasu-plansu.Si cica ne referim mai mereu la cariera functionarului public.Dar cu nedreptatile la adresa functionarului ,cum ramane? Pe sefi cine ii pedepseste ? Si ce motivatie sa mai gaseasca functionarul pentru viitor daca oricum ,,moare ,,cu dreptatea in mana ?

Alte discuții în legătură

Functionar public ....arhivar? firuta firuta Lucrez intr-o casa de asigurari de sanatate. in anul 2008 am ocupat un post de functionar public la serviciul contabilitate. In data de 15 februarie am ... (vezi toată discuția)
Contestare rezultat evaluare anuala-functionar public MONICA6711 MONICA6711 BUNA ZIUA, IN SITUATIA IN CARE UN FUNCTIONAR PUBLIC ESTE NEMULTUMIT DE NOTA OBTINUTA LA EVALUAREA ANUALA, CARE ESTE PROCEDURA DE URMAT PENTRU A AJUNGE LA ... (vezi toată discuția)
Intrebare hg 611 2008 evaluare functionari publici giv giv Sunt functionar public. Am fost evaluat conform legii pe anul 2009. Nu sunt multumit de concluzia raportului de evaluare. Am facut contestatie conform art. 120 ... (vezi toată discuția)