avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... contestare rezultat evaluare anuala-functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

contestare rezultat evaluare anuala-functionar public

BUNA ZIUA,
IN SITUATIA IN CARE UN FUNCTIONAR PUBLIC ESTE NEMULTUMIT DE NOTA OBTINUTA LA EVALUAREA ANUALA, CARE ESTE PROCEDURA DE URMAT PENTRU A AJUNGE LA INSTANTA?...ADICA, DUPA CE FACE CONTESTATIE LA CONDUCATORUL UNITATII, ACEASTA SE CONSIDERA PLANGERE PREALABILA, DUPA CARE URMEAZA ACTIUNEA IN INSTANTA, SAU EXISTA ALTI PASI DE URMAT?:sorry::-/
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:20, 28 Ianuarie 2010
H.G. nr.611/2008
"ART. 120
(1) Funcţionarii publici nemulţumiţi de rezultatul evaluării pot să îl conteste la conducătorul autorităţii sau instituţiei publice. Conducătorul autorităţii sau instituţiei publice soluţionează contestaţia pe baza raportului de evaluare şi a referatelor întocmite de către funcţionarul public evaluat, evaluator şi contrasemnatar.
(2) Contestaţia se formulează în termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă de către funcţionarul public evaluat a calificativului acordat şi se soluţionează în termen de 15 zile calendaristice de la data expirării termenului de depunere a contestaţiei.
(3) Rezultatul contestaţiei se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile calendaristice de la soluţionarea contestaţiei.
(4) Funcţionarul public nemulţumit de modul de soluţionare a contestaţiei formulate potrivit alin. (1) se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
(5) Funcţionarii publici evaluaţi direct de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, conform art. 107 alin. (2) lit. d) şi e), nemulţumiţi de rezultatul evaluării, se pot adresa direct instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii."
Deci, cu raspunsul la contestatie, mergeti la instanta de contencios, pentru ca acel raspuns, tine loc de plangere prealabila. Pentru siguranta, puteti adauga, in textul contestatiei fomulate si " considerati prezenta drept plangere prealabila, in condtiile legii nr. 554/2004- Legea contenciosului administrativ".
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se contesta o evaluare anuala nicoleta_2009 nicoleta_2009 Buna ziua. Cum pot sa contest o evaluare anuala respectiv pentru anul 2008, evaluare intocmita in decembrie 2009 (vezi toată discuția)
Contestarea fisei de evaluare IORDANA IORDANA Care este termenul legal in care un angajat bugetar - personal contractual poate contesta in instanta fisa de evaluare anuala? (vezi toată discuția)
Evaluare anuala performante profesionale danielgolici danielgolici Conform Hotarare nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici , Art. 120 (1) Functionarii ... (vezi toată discuția)