Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a dat cu suspendare 3 ani.Acum la ultima fapta tot la 3 ani a fost condamnat si i s-au adaugat si ceilalti 3 ani care erau cu suspendare.A fost arestat in septembrie 2009 si pana in prezent a executat 17 luni,insemnand 2 ani de inchisoare(8 luni la an).Vreau sa stiu daca exista sansa, in tara nostra, sa-l scot pe cautiune(stiu ca trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa) si daca stiti cam la ce suma ar putea ajunge cautiunea,stiind ca prejudiciul furtului a fost in valoare de aproximativ 1300 de euro?Ce anume se ia in calcul atunci cand se stabileste suma pt cautiune?Va multumesc!
Nu ati inteles un lucru esential.
In cazul dvs. nu este vorba de infractiune,ci de faptul ca este condamnat printr-o hotarare penala definitiva.
In cazul dvs. nu se poate uza de liberarea provizorie pe cautiune nu din cauza infractiunii comise,ci pentru ca procesul penal s-a incheiat.
In cazul vamesilor procesul penal nu era finalizat si era pe rol.
Adica vamesii nu erau inca condamnati definitiv.Daca ar fi fost condamnati definitiv nu ar fi beneficiat nici ei de liberarea provizorie pe cautiune.
Dupa ramanerea defintiva a hotararii de condamnare, nu se poate uza de cererea de liberare pe cautiune.
Sotul dvs. se afla deja in executarea pedepsei pronuntate printr-o hotarare definitiva.
Cererea de liberare pe cautiune poate fi formulata numai in cursul urmaririi penale si al judecatii-art.160 indice 4 c.proc.pen
ca sa se contopeasca pedepsele trebuie neaparat ca faptele sa fie savarsite pana la condamnarea definitiva pentru vreuna din ele.
cum sotul dvs a savarsit un furt pentru care a fost condamnat 3 ani cu suspendare ,sentinta ramasa definitiva,nu a inteles ca a beneficiat de clementa legii primind cu suspendare si a savarsit o noua infractiune din aceasta cauza se dau prin adunare.
nu conte4aza infractiunea ca sa incerci eliberarea pe cautiune ori sub control judiciar insa acestea trebuiesc cerute atunci cand este arestat preventiv si nu condamnat definitiv.
O astfel de cerere de liberare pe cautiune a unui condamnat definitiv,aflat in executarea pedepsei nu este admisibila.
De fapt,aceasta institutie de drept ,raportata la situatia juridica a sotlului dvs,nu exista in legislatie
Buna seara!Daca sotul meu a primit in Romania condamnarea de 6 ani pentru furt calificat si intre timp primeste alta condamnare in Austria ,cele doua pedepse se contopesc?Va multumesc!
Contopire pedepse
GeorgeG
Buna ziua.
In cazul unei cereri de contopire pedepse, daca pentru una dintre pedepse (cea mai mare) a fost pronuntata liberarea conditionata, se poate ... (vezi toată discuția)