avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare judecatoreasca sau nu?
Discuție deschisă în Executare silită

executare judecatoreasca sau nu?

Buna ziua,
Va solicit pe aceasta cale un sfat. Nu stiu exact ce este mai important sa va relatez, asa ca incerc sa fiu cat mai concisa. Anul trecut, o buna prietena a mea, m-a rugat sa o ajut sa-si vanda o parte din bijuteriile de familie, prin bine-cunoscuta metoda “cu banii la salariu”. Sora mea s-a oferit si ea sa faca acest lucru, venind si luand de la mine cea mai mare parte a acestor bijuterii. Le-a bagat intr-o casa de amanet, si-a insusit banii, si intr-un final a recunoscut ceea ce a facut. M-a rugat sa o ajut cu aceasta problema, intrucat prietena mea era decisa sa mearga la ea la service sa o reclame. Deci, sa fac eu rost de bani si sa scot eu aurul din amanet, pentru ca in decurs de o luna de zile va face un imprumut la banca si se va achita fata de mine. Singurul mod in care puteam face rost de acesti bani era ca eu insami sa duc in amanet tot ceea ce aveam (adica 110 gr aur). Pentru ca nu as fi crezut niciodata ceea ce se va intampla, am facut acest lucru. Cand mi-am dat seama ca nici prin cap nu-I trece sa se achite de obligatie, am insistat sa incheiem un act notarial, prin care recunoaste ca are sa –mi dea o anumita suma de bani. Ceea ce vreau eu sa va supun atentiei sunt urmatoarele:
1. Suma de bani este considerabila(110 mil lei); acum nici nu mai reprezinta valoarea de anul trecut a aurului.
2. Casa este pe numele ei si al sotului(s-ar putea si a soacrei)
3. Casa este ipotecata
4. Masina(presupun) ca nu se ia in discutie, fiind pe numele sotului .
In afara popriri pe salariu, (ea fiind bugetar) am vreo alta modalitate de a-mi recupera banii?
Mentionez ca am oprit plicurile de la casa de amanet, care dovedesc ceea ce a facut, am martori la servici, care au vazut-o venind si luand aceste bijuterii. As putea sa fac vreo plangere la politie, sa o acuz de inselaciune? Nu s-ar rasfrange impotriva mea?

Singurul lucru de care se teme si ea si sotul ei este sa nu se afle la ea la servici( politia comunitara).


Cu speranta ca imi intelegeti disperarea si ca nu v-am rapit foarte mult timp,
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anemona_61 , utilizator 23:31, 14 Februarie 2011
Buna ziua,
cel mai bine este sa faceti o sesizare la Parchet pentru inselaciune si dupa ce va fi citata si audiata sunt convins ca isi va schimba parerea. dupa, daca este cazul incercati si o actiune pentru poprire.
Daca in contractul de imprumut nu este trecuta o data la care debitoarea trebuie/trebuia sa va returneze suma imprumutata, respectiv...creanta nu este certa, lichida si exigibila, putin probabil ca veti putea sa il investiti cu titlu executoriu pentru a incepe executarea silita impotriva debitoarei...fie ea chiar si prin poprire.

O plangere penala daca formulati, posibil sa vi se suspende actiunea civila, pana la solutionarea plangerii dvs. penale, existand insa posibilitatea sa va constituiti parte civila cu privire la suma respectiva in cadrul procesului penal.

Presupunand ca lucrurile stau asa cum ni le-ati povestit, daca frica debitoarei este "sa nu se afle la serviciu..." posibil sa aiba dreptate deoarece, daca se va afla fapta acesteia (pp. ca ar exista o plangere penala) ar exista posibilitatea sa ramana fara serviciu, timp in care.... poprirea si-ar pierde "efectul"...existand riscul ca tot dvs. sa fiti prejudiciata.



Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
am omis sa mentionez ca in contractul de imprumut exista o data limita la care trebuia restituita suma_data care a fost depasita.
ceea ce nu am inteles eu, este urmatorul lucru: prin executare judecatoreasca poate fi obligata sa vanda un teren,etc.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am amanetat o bijuterie despre care nu stiam ca e falsa blecota blecota in urma cu ceva timp am achizitionat de la o persoana o bijuterie despre care am fost convins ca este din aur, am verificat-o la bijutier si am fost convins ... (vezi toată discuția)
Inselaciune amanet AlexHo AlexHo Buna. Nu demult am deschis un amanet, inca sunt la inceput si mai am multe de invatat. Am fost tepuit de doua ori, ambele contracte sunt inca valabile. 1. ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune la casa de amanet anonim85 anonim85 Buna ziua! Lucrez la o casa de amanet si am probleme cu un client care a adus un lant, doar pe deasupra aur iar in interior cu pilitura. Contractul e facut ... (vezi toată discuția)