avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata sume cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata sume cu titlu executoriu

In cazul in care un angajat a fost data afara si el a castigat in contencios si trebuie sa fie repus in functie , sumele cu titlu executoriu privind drepturile salariale +cheltuielile de judecata se pun in plata conform O.U.G nr. 71 / 2009 ( actualizata la 20 mai 2010) ?
Astept raspunsuri . :D
Cel mai recent răspuns: Miruna.P , utilizator 12:35, 26 Februarie 2011
este bugetar?
O.U.G nr. 71 / 2009, actualizata, face referire la acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, pe cand sentinta civila face referire la DESPAGUBIRI SALARIALE, ceea ce este cu totul altceva.
da , bugetar
revin cu precizari
bugetar , concediat , castiga in contencios prin sentinta xx in care i se acorda drepturile salariale neachitate pe perioada concedierii si pana la reintegrarea efectiva .
in vederea achitarii drepturilor salariale se tine cont de O.U.G nr. 71 / 2009? sau acestea trebuiesc puse in plata in termen legal -15 zile .
ms mult pentru raspunsuri :)
Nu se aplica OUG 71/2009. Este vorba de despagubiri salariale. Trebuie sa-i platiti despagubirile in termen de 15 zile de la data formularii cererii persoanei concediate netemeinic si nelegal.

Alte discuții în legătură

Aplicarea oug 115/2023 pentru despagubirile castigate in urma hotararii judecatoresti executorii AncaBac AncaBac In urma unei hotărâri judecătorești executorii s-a stabilit că: „obligă pârâta la plata unei despăgubiri egală cu salariile indexate, majorate și ... (vezi toată discuția)
Drepturile si obligatiile salariat - angajator ROMANFLORIN ROMANFLORIN Urmarea unei hotarari judecatoresti definitive am fost reincadrat in functie publica, eliberat in mod nelegal. Hotararea prevedea si plata drepturilor ... (vezi toată discuția)
Salarii si nu drepturi salariale taiate de oug 18/2010 marian popa marian popa Prin vointa unilaterala a directorului mi-a incetat abuziv Contractul de Munca am fost data afara efectiv fara o decizie de concediere Am castigat in instanta ... (vezi toată discuția)