avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediile de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediile de odihna

cum sunt calculate concediile de odihna la ura actuala si ce anume e luat in calcul?
Cel mai recent răspuns: cvv1974 , utilizator 09:01, 16 Februarie 2011
Codul muncii
Art. 145. - (1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu. (O.U.G. nr. 65/2005)
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Puteti avea conditii mai avantajoase in contractul colectiv de munca la nivel de unitate, daca exista.
,,persoana,,de la resurse umane care se ocupa cu salariile mi-a raspuns ca modalitatea de calcul o pot gasi la art.7 alin.(1)si (2) din hotararea de guvern nr.250/1992.oare are dreptate?sau incalca flagrant legea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna mikka35 mikka35 În cazul unui program de lucru de 12 ore/zi, adică 36 de ore lucrate pe săptămână, după care se acordă un repaus de 3 zile libere consecutive, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna camellia_camy camellia_camy Buna ziua, As dori sa stiu si eu modul de calcul al concediului de odihna deoarece se desfiinteaza postul si nu am luat pe acest an decat 6 zile din 21 .Va ... (vezi toată discuția)
Calcul co salarizare în acord Laura Vasilescu Laura Vasilescu Stimaţi utilizatori, În cazul în care avem salarizare în acord, iar salariul de încadrare se împarte pentru 2008 la 170, pentru a obţine un tarif ... (vezi toată discuția)