avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP

Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia de stat pentru copii si pe care nu il folosesc in activitatea cabinetului si unul specific pentru cabinet. Acum finantele mi-au blocat amandoua conturile astfel contul persoana fizica (in care era alocatia copilului) cu o suma mult mai mare decat contul de cabinet. Eu am un cod de identificare fiscala si consider ca este o greseala iar finantele ar putea sa plateasca nu? Acum ma aflu in situatia in care contul de firma l-au deblocat pentru ca s-a stins datoria pentru care a fost blocat iar contul celalalt este in continuare blocat. As putea sa-i las sa ia banii de acolo in 357,14 luni (29 de ani)....avand in vedere ca alocatia este 42 lei iar ei au voie sa-mi ia 1/3 asta inseamna cam 14 lei/luna X 5000 lei!!! In afara de orice gluma nu ma simt foarte confortabil in ipostaza asta si doresc sa rezolv aceasta problema nu din cauza finantelor ci pentru ca imi creste copilul mare si vreau sa pot sa il ajut! Multumesc anticipat!
Va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal ? Pe ce se ,,bazeaza'' finantele cand pun poprire pe conturi, pe TOATE conturile respectivului ! Mi se pare ca e vorba despre codul fiscal, varianta a ,,n''-a . Am patit-o, pt. o amenda de circulatie contestata in prima instanta, mi-au blocat doua conturi, n-au avut rabdare sa se pronunte sentinta definitiva si irevocabila. Era vorba despre 120 de lei, la care au aplicat penalitati !!!
Cand am fost la banci mi-au zis ca ei n-au ce face, sa merg la primarie !!! Eu am intrebat de titlu executoriu, am pomenit ceva de faptul ca Statul ocroteste/protejeaza/garanteaza proprietatea, de fapt toate astea erau prostii !
Ce drepturi, ce garantii...Am scos o hartie de la judecatorie si m-am dus la banci, mi-au ridicat poprirea si mi-am retras banii si am lichidat conturile.
Asa am ajuns sa-i inteleg pe inaintasii care-si ingropau banii, in mod sigur ca si atunci erau japcari (japcar = persoana care ia cat poate, nu cat ar avea dreptul !).
Va multumesc pt. eventualele raspunsuri !
Ce spune doamna, DATORIA A FOST DEJA STINSA, dar i-a deblocat doar un cnt si din cate am inteles trebuia sa i le deblocheze pe ambele din moment ce datoria a fost stinsa.
Lulica a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Deschideti un cont pe numele copilului pentru a evita pe viitor astfel de probleme.

Alocatia pentru un minor se vireaza numai in contul deschis de unul dintre parinti pe numele lui (al parintelui) si numai la anumite banci agreate. Asta e regula statului roman... :">

Din pacate, in cazul de fata, nu aveti decat sa platiti; de executare silita oricum nu veti scapa... Mai luati in calcul ca in prezent la buget se mai strang si dobanzi si penalitati care ajung la niste sume socante uneori. Daca sumele pentru care suntei executata nu sunt corecte atunci va puteti lua cu ei de revere.
Pe viitor faceti un cont (depozit) pe numele copilului si virati in acel cont banii din alocatie sau orice alte fonduri mai considerati dvs.

Pai...daca este asa...s-au incalcat drepturile minorului.
Dupa parerea mea ar trebui sa ii ia de revere si sa ii tarasca prin instanta.
Legea nu permite asa ceva.

Daca credeti ca se merita adresati-le o cerere in scris sa restituie banii si sa le dati un termen de 24 de ore.
Mergeti in audienta...
Daca nu vor, ar trebui sa ii dati in judecata.
si sotului meu i-a fost blocat cardul pe care mai avea doar 15 lei pentru ca nu am reusit sa platim la timp impozitul pe locuinta...dupa ce a fost achitat, a verificat daca i-a fost deplocat contul....si surpriza..nici dupa ce a platit impozitul timp de cateva zile nu a putut folosi cardul...i-am spus sa mearga la banca cu chitanta de la primarie si sa-i roage sa-i deblocheze contul si a fost o.k. daca nu mergea cred ca si azi dupa jumatate de an inca era blocat cardul!!!!!...incercati si dumneavoastra sa mergeti cu ordinul de plata sau cu chitanta cu care ati achitat datoria catre finante la banca si spuneti-le sa va deblocheze contul, ca astfel aveti ce astepta...o data ce si-a incasat datoria finantele , in general toate institutiile statului, uita sa comunice mai departe in vederea rezolvarii pana la capat a problemei. succes.
In termen de 15zile de la data primirii titlului executoriu puteti face contestatie la executare. Fceti dovada ca acele sume sunt alocatia copilului.Sumele provenite din alocatia copilului nu se popresc. Cititi codul de proc. fiscala.- executari silite-
bafta!

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)