avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Finantele mi-au blocat conturile PLSSS HELP

Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia de stat pentru copii si pe care nu il folosesc in activitatea cabinetului si unul specific pentru cabinet. Acum finantele mi-au blocat amandoua conturile astfel contul persoana fizica (in care era alocatia copilului) cu o suma mult mai mare decat contul de cabinet. Eu am un cod de identificare fiscala si consider ca este o greseala iar finantele ar putea sa plateasca nu? Acum ma aflu in situatia in care contul de firma l-au deblocat pentru ca s-a stins datoria pentru care a fost blocat iar contul celalalt este in continuare blocat. As putea sa-i las sa ia banii de acolo in 357,14 luni (29 de ani)....avand in vedere ca alocatia este 42 lei iar ei au voie sa-mi ia 1/3 asta inseamna cam 14 lei/luna X 5000 lei!!! In afara de orice gluma nu ma simt foarte confortabil in ipostaza asta si doresc sa rezolv aceasta problema nu din cauza finantelor ci pentru ca imi creste copilul mare si vreau sa pot sa il ajut! Multumesc anticipat!
Ca sa demonstrezi ca in contul acela iti intra alocatia si ei ti-au luat alocatia, ceri o adeverinta de la banca, din care sa rezulte provenienta si natura sumelor. Cu adeverinta in mana si copie dupa articolul 409 din Cod procedura civila (in manuta) mergi la finante si faci o cerere (au ei tip) si iti vor da banutii. Iti explic din experienta. Bafta!
Asculta-ma ca nu gresesti. Eu asa am facut si mi-am recuperat banii copiilor.
Dacă datoria pentru care ţi-au fost blocate conturile a fost stinsă, poţi să faci o cerere la AFP prin care soliciţi să ţi se deblocheze de urgenţă şi celălalt cont pentru că nu mai există debit. Dacă nu, poţi să faci cererea indicată de ana.toli ( pentru poprirea unor venituri neurmăribile) precum şi contestaţie la executare silită dacă eşti în termen ( 15 zile de la data comunicării înştiinţării de poprire).Contestaţia la executare se face în temeiul OG nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, e cu taxă de timbru şi primeşti termen de judecată peste câteva luni ( în funcţie de cât de aglomerată e instanţa). Te sfătuiesc să faci şi cererile şi contestaţia fără să plăteşti taxa de timbru la înregistare.Dacă problema se rezolvă, renunţi la contestaţie sau laşi instanţa să ţi-o respingă ca insuficient timbrată.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
CAMELIA GRAMA, Avocat
nu este nevoie de nici o cerere.
organul fiscal este obligat ca in 2 zile de la stingerea obligatiei fiscale prin poprire sa ridice masura de executare silita instituita.
art. 148, alin 5 din codul de procedura fiscala
Măsurile de executare silită aplicate în condiţiile prezentului cod se ridică prin decizie întocmită în cel mult două zile de la data la care a încetat executarea silită, de către organul de executare.

persoanele fizice autorizate la registrul comertului sau in baza unor legi speciale, chiar daca pentru desfasurarea activitatilor folosesc CIF-ul obtinut de la directia generala a finantelor publice, impozitul pe venit se plateste pe CNP-ul titularului, respectiv asociatilor, unde este cazul, doar tva, amenzile si contributiile aferente salaratilor se platesc pe cod fiscal.
asadar, daca datoria catre fisc, era pe CNP, au fost blocate simultan toate conturile cu care acel CNP figureaza in baza de date.
daca un cont bancar este deschis pentru virarea salariului lunar sau pentru alte venituri care nu sunt supuse executarii silite sau sunt supuse executarii silite intr-o anumita masura, banca este cea responsabila de efectuarea viramentelor.
lucratorul bancar din cadrul compartimentului popriri ar fi trebuit sa stie care este scopul contului respectiv si sa procedeze in conformitate cu prevederile legale.
parerea mea este ca banca ar trebui trasa la raspundere pentru faptele sale.

asociatii sau administratorii persoanelor juridice raspund numai in limita capitalului social pentru faptele sale, cu exceptia societatilor in nume colectiv.
raspunderea solidara a acestora se realizeaza numai in conditiile art. 27-28 din codul de procedura fiscala si numai printr-o decizie semnata de conducatorului unitatii fiscale, decizie ce trebuie comunicata contribuabilului.
de asemenea, raspund in solidar cu societatea declarata insolvabila sau insolventa, toate persoanele care au cauzat acest lucru, indiferent de forma de organizare, tot in conditiile art. 27-28 din codul de procedura fiscala.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
jester, utilizator
In cazul PFA -urilor, CI, si alte forme de organizare asemenea, persoana fizica, raspunde in solidar cu perspana autorizata, iar pt. deblocarea conturilor, cu adresa de la finante ca s-a oprit executarea (adersa pt. fiecare cont si banca ce v-a fost blocat), mergeti personal si va deblocati conturile.
Daca ati achitat debitul cei de la finante trebuie sa va elibereze o adeverinta precum ca nu aveti datorii. Daca nu ati primit o astfel de adeverinta solicitati-o personal la finante. Cu aceasta adeverinta mrgeti personal la banca si cereti sa vi se deblocheze contul. Daca asteptati procedura de la finante poate dura si 6 luni

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)