avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pfa-392
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pfa-392

Buna,un pfa care are ca domeniu de activitate transport taxi,nu este platitor de tva,trebuie sa depuna decl.392 pt anul 2010 conform noilor modificari? Si daca da,la vanzari trece suma din z de la ceasul de taxi(pt ca nu are facturi) iar la cumparari doar suma din facturi sau si bonurile fiscale?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 14:55, 18 Februarie 2011
Nu trebuie sa depuneti declaratia 392 b deoarece sumele din aceasta declaratie se preiau din jurnalul de vanzari,ori dvs.aveti obligativitatea de a tine contabilitate in partida simpla si nu sunteti obligat sa intocmiti JV.
Trebuie sa depuneti 392 B
Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2010 se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.

Desi logic e ce spune colega mea mai sus. Eu v-am postat regula generala.
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Buna,
avand in vedere faptul ca pe 2010 se putea trece DIN NOU la norma de venit(deci nu venit real), de unde se calculeaza cifra de afaceri?Pt ca rapoartele Z exista, dar daca cumpararile nu s-au pastrat(bonuri, chitante, facturi, etc)....

Multumesc anticipat de raspuns,

Andreea
Cu siguranta aveti cifra de afaceri sub 35000 euro, altfel trebuia sa va inregistrati ca platitor de TVA. Chiar daca aveti norma de venit trebuia sa va tineti registul de incasari si plati pentru a vedea daca depasiti plafonul sau nu.

Pentru completarea formularului 392B este necesara totalizarea incasarilor de la clienti neplatitori de TVA, respectiv clienti platitori de TVA.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri completare declaratia 392 b-urgent bianchita bianchita O intreprindere familiala cu activitate de comert cu amanuntul,neplatitoare de TVA , impozitata in sistem real si care vinde produsele eliberand bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Pfa depune declaratia 392 pe anul 2010 la finante? tomaioan tomaioan Buna ziua.Doresc sa stiu daca persoanele fizice autorizate sunt obligate sa depuna declaratia 392 la finante ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)