avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la munca

Va rog sa-mi spune-ti unde pot gasi conditiile de reprimire in munca pentru cei care sunt in concediu crestere copil cu handicap.
Cel mai recent răspuns: adysza , utilizator 08:40, 16 Februarie 2011
Art. 49. din Codul muncii
(1) Suspendarea contractului individual de muncă poate interveni de drept, prin acordul părţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre părţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.


Art. 51. din Codul muncii
(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa salariatului, în următoarele situaţii:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani;
b) concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiuni intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani;

La incetarea motivelor pentru care ati solicitat suspendarea contractului pentru crestere si ingrijire copil cu handicap solicitati reinceperea activitatii.
adysza a scris:

Va rog sa-mi spune-ti unde pot gasi conditiile de reprimire in munca pentru cei care sunt in concediu crestere copil cu handicap.


In Legea nr 202/2002 republicata in 2007, privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati gasiti aceste conditii , art.10 alin.7, si anume :
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Angajatorul este obligat sa ma primeasca pe acelasi post sau poate sa ma puna pe alt post?
Dupa cat timp ma poate da afara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu ingrijire copil de la 2 la 3 ani alejandra alejandra in ce conditii se poate prelungi concediul pt ingrijire copil de la 2 pana la 3 ani? (vezi toată discuția)
Revenire din concediu pt cresterea copilului casandra2008 casandra2008 pe 20 octombrie trebuia sa revin la locul de munca,dar am realizat ca postul meu este ocupat de altcineva si nici o intentie din partea angajatorului de a ma ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim laura gaga laura gaga Im momentul de fata sunt in CCC (copilul are 1 an si 8 luni), dar doresc sa reincep activitatea in 2 saptamani. In cadrul societatii au loc restructurari... As ... (vezi toată discuția)