avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM

Im momentul de fata sunt in CCC (copilul are 1 an si 8 luni), dar doresc sa reincep activitatea in 2 saptamani. In cadrul societatii au loc restructurari... As vrea sa stiu daca se pune problema restructurarii postului, pe perioada preaviziului pot instiinta societatea ca doresc suspendarea CIM pentru a reintra in CCC, sau preavizul se poate suspenda doarin baza unui certificat medical (printre alte motive de suspendare)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 13 Mai 2009
Da. Concediul pentru cresterea copilului se poate solicita oricand pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului
pai ....atunci de ce mai doriti reluarea activitatii daca in perioada preavizului solicitati reintrarea in CCC???
Am vrut doar sa ma asigur ca am aceasta posibilitate daca le trece vreo idee prin cap....de restructurare a postului (asa se aude prin firma).
Multumesc pt raspuns.


PS: imi puteti da un art. de lege?
1. Preavizul este suspendat de concediu medical, adica se decaleaza in timp cu aceasta perioda de medical.

2. norme la oug 148
Art. 20. - (1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine şi se plăteşte după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) şi c);
e) începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul stimulentului lunar nu mai realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, şi plata acestuia se suspendă, dacă cererea este depusă în termen de 30 de zile de la această dată.

3. daca ramaneti in CCC nu este permisa incetarea contractului de munca decat in caz de faliment sau reorganizare judiciara
oug96/2003
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediu de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediu de maternitate;
d) salariatei care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
grace_r a scris:

1. Preavizul este suspendat de concediu medical, adica se decaleaza in timp cu aceasta perioda de medical.



Inteleg ca doar medicalul poate suspenda preavizul.... Monya mi-a raspuns ca si CCC poate intrerupe preavizul.
Multumesc.
Da, cred ca si CCC suspenda preavizul, corect.

Alte discuții în legătură

Salariat in preaviz / cerere co gina2010 gina2010 Buna ziua, daca un salariat si-a facut cerere de co inainte de a lua la cunostinta de instiintarea de preaviz ( concediere individuala care nu tine de ... (vezi toată discuția)
Preaviz in concediu de odihna Thora Thora va rog daca se poate sa ma ajutati cu o problema. Daca un angajat se afla in concediu de odihna, i se poate da preaviz pentru desfacerea contractului de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal in timpul preavizului MariaBB MariaBB Buna ziua, Tocmai am primit preaviz de concediere, iar eu in 29 intru legal in concediu de prenatal( cele 63 de zile). Intrebarea mea este imi pot lua ... (vezi toată discuția)