avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contr.fond.handicapati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contr.fond.handicapati

buna...avem un nou program pt salarii si acum am intampinat contr.asta pe program . Trebuie inreg si in dec unica si platita?....institutia pana acum niciodata nu a platit, nici nu a declarat.( sunt de la o scoala gen).
Cel mai recent răspuns: Iuliana Diaconu , Contabil 11:52, 18 Februarie 2011
Trebuie daca aveti cel putin 50 de angajati .

,,LEGE nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecþia ºi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap1)

Art. 78
(1)Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncã conform pregãtirii lor profesionale ºi capacitãþii de muncã, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeþean sau al sectoarelor municipiului Bucureºti.
(2)Autoritãþile ºi instituþiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puþin 50 de angajaþi, au obligaþia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puþin 4% din numãrul total de angajaþi.
(3)Autoritãþile ºi instituþiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeazã persoane cu handicap în condiþiile prevãzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre urmãtoarele obligaþii:
a)sã plãteascã lunar cãtre bugetul de stat o sumã reprezentând 50% din salariul de bazã minim brut pe þarã înmulþit cu numãrul de locuri de muncã în care nu au angajat persoane cu handicap;
b)sã achiziþioneze produse sau servicii de la unitãþi protejate autorizate, pe bazã de parteneriat, în sumã echivalentã cu suma datoratã la bugetul de stat în condiþiile prevãzute la lit. a).
(4)Fac excepþie de la prevederile alin. (2) instituþiile publice de apãrare naþionalã, ordine publicã ºi siguranþã naþionalã.
(5)Monitorizarea ºi controlul respectãrii prevederilor alin. (2) ºi (3) se fac de cãtre Inspecþia Muncii. ''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil si perderea postului iordache_stefania iordache_stefania Lucrez la o institutie publica avand functia de auditor , iar de 11 luni sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. As vrea sa stiu si eu daca exista ... (vezi toată discuția)
Inscriere la ccj OANA GORAN OANA GORAN o prietena doreste sa se inscrie la CCJ Buc. , ea lucreaza cu carte de munca in funct. de cj de mai bine de 1 an, de asemeni are si master terminat. ideea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli obligatorii comune carmenliliana carmenliliana 1. Ca locatar al unui bloc cu apartamente noi proprietate personala sunt obligata sa devin membru al Asociatiei de Proprietari ? Daca nu vreau asa ceva : ce ... (vezi toată discuția)