avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... inscriere la CCJ
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

inscriere la CCJ

o prietena doreste sa se inscrie la CCJ Buc. , ea lucreaza cu carte de munca in funct. de cj de mai bine de 1 an, de asemeni are si master terminat.
ideea este urmatoarea, ea vrea sa se inscrie si cere sa-i fie recunoscuta vechimea de pana acum si sa devina cj definitiv nu dupa 2 ani de la inscriere ci dupa 2 ani de cand activeaza in acesta functie.
iar faptul ca are master ii da posibilitatea sa ceara o diminuare a stagiului cu 6 luni.

momentan poarta discutii cu cei de la CCJ care nu vor sa-i i-a in calcul toata vechimea.

ei ce parere aveti.?
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 14:23, 15 Martie 2007
definitivatul nu are nici o legatura cu data la care se inscrie in CCJ......Art. 12. - (1) La debutul exercitãrii profesiei, consilierul juridic efectueazã obligatoriu un stagiu de pregãtire profesionalã cu durata de 2 ani, perioadã în care are calitatea de consilier juridic stagiar. nu scrie nicaieri de data inscrierii la CCj, mai mult 2) În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, autoritãþile publice, instituþiile ºi toate celelalte persoane juridice de drept public sau privat vor opera modificãrile prevãzute de prezenta lege în încadrarea ºi stabilirea statutului, a drepturilor ºi obligaþiilor consilierilor juridici pe care îi au numiþi sau angajaþi în slujba lor.
asa ca angajatorul putea la acea vreme sa dea o decizie prin care il facea definitiv pe cel care avea mai mult de 2 ani vechime unde inca oamenii nu erau inscrisi in CCJ deoarece inca nu existau....:)
Sa se inscrie la CCJ Prahova, taxele sunt mult mai mici si este mult mai multa seriozitate. Nu se urmareste stangerea de fonduri ci pregatirea profesionala
Dupa mai bine de 2 ani lucrati in domeniu m-am inscris si eu in CCJ. Mi-au spus, daca fac dovada ca am lucrat mai mult de 2 ani, o sa fiu automat definitiv. Este de ajuns o copie dupa cartea de munca, cel putin la noi in Mures.

Acum am si eu o intrebare, mai ciudata, zic eu, la ce imi foloseste faptul ca sunt membru in CCJ ? Ce avantaje o sa am ??? Din cate am inteles oricum nu o sa am chitantier si noi voi putea reprezenta, teoretic, alte firme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contr.fond.handicapati kinga79 kinga79 buna...avem un nou program pt salarii si acum am intampinat contr.asta pe program . Trebuie inreg si in dec unica si platita?....institutia pana acum niciodata ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)