avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi asupra chiriei in divort si partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi asupra chiriei in divort si partaj

Ma aflu intr-o situatie imposibila.Va rog, am nevoie de ajutor.
Impreuna cu sotul meu detin o cladire cu teren ambele fiind inchiriate, cu contract pe ambele nume, pentru 4 ani; 2009 - 2012 .In feb. 2010 a divortat , dupa 25 ani de casatorie, acaparand totul inclusiv chiria care se vireaza intr-un cont pe numele lui.Vreau sa stiu ce drepturi am asupra chiriei, atat timp cat eu figurez la Adm.financiara ,in ultimul an -2010-cu jumatate de chirie ca fiind venituri personale cu impozitul aferent si obligatia de a plati asigurarile sociale , neavand loc de munca.
Divortul s-a pronuntat in octombrie 2010 si acum a inceput procesul de partaj.
Am dreptul si pot face ceva ca sa primesc parte mea de chirie ?
Ce drepturi am asupra chiriei -partea mea-incasata anul 2010?
De un an nu reusesc sa rezolv aceasta situatie- avocatii spunand ca nu pot face nimic.
Eu am lucrat 10 ani la firma sotului meu si in momentul divortului nu am putut beneficia de somaj datorita acestei chirii asa incat am ramas fara nici o sursa de venit dar cu o multime de obligatii fiscale.
Ce articole de lege reglementeaza aceasta situatie?
Cu taxa de partaj am aceeasi problema.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:31, 15 Februarie 2011
pt taxa de partaj si alte cheltuieli generate de proces, puteti depune la aceeasi instanta, cerere de ajutor public judiciar in baza oug 51/2008
pt partea dvs de chirie restanta, ori o luati in discutie la partaj, daca cereti atribuirea imobilelor si daca va trebui sa-l despagubiti pe sot, puteti cere ca din sulta sa-i fie scazuta chiria, ori printr-o actiune in pretentii separata. sfatuiti-va si cu avocatul dvs, trebuie sa existe o cale
pt chirii viitoare, ma gandesc sa notificati chiriasul sa platesca jumatate din suma intr-un cont si jumatate in altul, al dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ioanavaleria1967 ioanavaleria1967 Buna seara. Sunt persoana cu handicap accentuat , divortata din anul 2010, in urma caruia eu stau cu chirie impreuna cu fiica iar fostul sot ramanand in casa . ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si pretenti EROMANCA EROMANCA M-am casatorit in anul 2003 , am avut 2 apartamente proprietate personala dinaintea casatoriei , unul din apartamente l-am vandut in timpul casatoriei si din ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie, partaj carpop carpop Buna ziua!Am si eu o problema si as dori sa ma lamuriti.Sunt casatorita de 9 ani si impreuna cu \'sotul\' de aproape 12 ani.De pe vremea de cand eram ... (vezi toată discuția)