avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj

Buna seara. Sunt persoana cu handicap accentuat , divortata din anul 2010, in urma caruia eu stau cu chirie impreuna cu fiica iar fostul sot ramanand in casa . in cazul in care nu am reusit sa ne intelegem in privinta vanzarii , as vrea sa deschid partaj si as vrea sa stiu ( in caz de finalizare a partajului ) daca fostul sot va avea termen limita pentru a ma despagubi sau ce sanctiuni i se aplica in caz de nerespectarea hotararii judecatoresti . Mi-e teama ca am sa deschid partaj degeaba . Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o indrumare , deoarece nu sunt la curent cu legislatia si nu stiu cui sa ma adresez . Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 16 Aprilie 2015
Daca nu cere un termen de gratie in instanta, va trebuie sa platesca imediat ce hot ramane definitiva, adica dupa ce se termina procesul, in caz ca nu plateste, il puteti executa silit.
daca nici dvs nu vreti ap si nici el, instantga va dispune sa se vanda la licitatie, asta inseamna ca practic banii pe ap se duc pe taxe de timbru, onorarii expert, avocat..
Incercati sa apelati la mediator, poate va aduce la un numitor comun, un proces de partaj dureaza si cativa ani si va costa destul. Ca sa nu mai vb ca platiti chirie pe parcursul procesului. Chiar, nu stati in casa ca nu va lasa sau de ce ?Intreb pt ca puteti obtine tot in instanta si c/val a jumatate din chirie sau o suma de bani pt lipsa dreptului de folosinta.

Daca nu doriti sa vi se atribuie imobilul in natura ci doriti sa firi despagubita de catre fostul sot, de la data ramanerii def a hot de partaj, fostul sot are la dispozitie 3 ani in care poate plati sulta catre dvs.
daca nu va plati il puteti executa silit.
Se executa hotararea de partaj.
Nu aveti probleme care sa va impiedice sa va exercitati dreptul.
fostul sot are la dispozitie 3 ani in care poate plati sulta catre dvs.

Nu, fostul sot nu are atata timp la dispozitie, el e obligat sa plateasca de indata ce dvs legalizati hotararea( daca prin hot nu obtine un termen de gratie).
Termenul asta de 3 ani, il aveti la dispozitie dvs, daca nu actionati in vederea executarii silite a fostului sot timp de 3 ani, hotararea judecatoreasca isi pierde puterea executorrie, nu il veti mai putea executa silit apoi, iar fostul n-o sa fie dragut sa vi-i dea de bunavoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debite elenateo74 elenateo74 Buna ziua, In urma procesului de partaj (2006) fostul meu sot trebuia sa imi plateasca o suma de bani ptr renovarile facute in ap in care am locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj conventional la notar Gyna Gyna Buna seara! Divort fara partaj!Fostul ramane in ap. si se recasatoreste, eu plecand cu chirie impreuna cu copilul. Acum dupa un an si jumatate tot nu m-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita suspendata sammy44 sammy44 buna ziua exista o execuatre silita inceputa si suspendata pe perioada partajului, procesul de partaj a ajuns in faza de recurs , inaintat de fostul sot , ... (vezi toată discuția)