avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare si defavorizare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare si defavorizare la locul de munca

Am lucrat intr-un mare concern timp de un an de zile. Intre timp antipatia sefului a crecut ptr ca am fot mai bun ca el , oefrind consiliere i ajutor fiind angajat pe un post inferior , incit i s-a facut frica ca as putea sa ii iau locul ..dim motive personale efectiv constructia unei case si lipsa unui condeciu am renuntat la locul de munca prin demisie
M-am anjagat la o alta firma si urma sa pretez servicii ca subcontractor la fosta firma unde am lucrat
Dim motive necunoscute mi s-a refuzat accesul in firma infura eplicatie fiind ca este prea bun si nu vrem sa il vedem la fata ...drept urma noua firma la care m-am angajat a renuntat la contractul de munca raminind fara loc de munca

Toti din cercul meu de prieteni mi-au zis ca asa ceva nu e poate intimpla in Romania si nu este posibil
Eu as vrea sa dau in judecata persoana respectiva pentru discriminare si devaforizarea locului de munca
Cel mai recent răspuns: moathro , utilizator 21:00, 16 Februarie 2011
Trebuie totusi sa aveti in vedere cateva aspecte.

1. De la primul loc de munca ati demisionat, deci ati plecat voluntar.
2. Depinde ce prevede contractul dintre firma subcontractoare si firma la care lucrati initial. Este posibil cain contract sa existe conditia acordului societatii pentr care se subcontracteaza cu privire la persoanele care vor avea acces atat pe proprietatea acesteia, cat si//sau la informatii. Daca exista astfel de clauze, al doilea angajator nu avea pentru ce sa va tina, atata timp cat nu puteati sa va desfasurati activitatea in relatia cu prima firma.
3. Este posibil si pana la urma normal si legal, ca orice persoana, fie juridica sau fizica, sa nu permita accesul unei alte persoane in incinta in care isi desfasoara activitatea sau pe care o are in proprietate. Daca am reduce la absurd, am lua exemplul: Dumneavoastra, proprietarul unui apartament, sau chiar chirias. Angajati un zugrav pentru interiorul casei. Acesta pana sa finalizeze lucrarea ppleaca (cu sau fara conflict). Ulterior angajati o firma sa continue lucrarile. Constatati ca cel desemnat sa continue lucrarile din partea firmei este zugravul. Dumnneavoastra nu mai doriti sa lucreze tot el. Credeti ca zugravul ar trebui sa va dea in judecata ca il discriminati? (nu cititi adliteram, extrapolati la situatia dumneavoastra)

Dreptul la actiune in instanta nu vi-l poate lua nimeni. Decizia este numai a dumneavoastra, insa analizati bine inainte, in mod obiectiv, eventual impreuna cu un profesionist, ce anume texte legale ori conventionale a incalcat societatea respectiva.

V-am dat exemplul acesta intrucat am avut astfel de spete care de obicei se pierd de catre cel care clameaza ingradirea dreptului la munca. Instanta considera ca dreptul de proprietate este mai puternic decat dreptul la munca.
Este foarte bun exemplul dvs. si concret dar exista temei si motiv legal
Dar in cazul meu raspunsul a fost ca nu am ce cauta si ca nu ii place de fata mea , aici intervin interese si ambitii personale , pentru ca nu s-a incalcat nimic contractual
Deci nu potdovedi efectiv o prostie omeneasca doar ptr ca totul este legal ?
Eu vreau sa imi recapat locul de munca caci dupa 48 de ore inca nu stiu de ce am fost dat afara , doar ca cineva este prea sef si profita prin abuz de functie ?
La fostul loc de munca am fost foarte apreciat , nu e cazul zugravului eu fiind tehnician automatizari industriale

Multumesc mult si ptr primul raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
moathro, utilizator
V-am rugat in mesaj sa nu cititi ad literam...era doar un exemplu, fara a stirbi in vreun fel capacitatea dvs profesionala. A fost primul care mi-a venit in minte. "Chiar si argumentul "nu-mi place de fata ta" poate fi legal...atata timp cat e pe proprietatea lui, primeste pe cine vrea el.
multumesc ...deci traim in continuare in Romania si sintem mindri de acest lucru ca putem legal sa ne scoatem ochii unii la altii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere, somaj, angajare... somaj antonio123 antonio123 AM fost in somaj,mi-am gasit loc de munca mi sa intrerupt somajul.firma unde mam angajat ma mintit la angajare ca lucrez in ture,dar lucrez numai de noapte 8 ... (vezi toată discuția)
Munca prestata pe langa cea din fisa postului dmion dmion Buna dimineata. Lucrez la o firma de curatenie intr-un depozit de logistica (sper ca am zis bine). Pe langa faptul ca se face curatenie se fac si alte treburi ... (vezi toată discuția)
Dreptul de munca P-I P-I doresc sa stiu ce pot face in situatia in care acum un an de zile am lucrat in cadrul unei companii la care am demisionat prin demisie de comun acord. ... (vezi toată discuția)