avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul de munca

doresc sa stiu ce pot face in situatia in care acum un an de zile am lucrat in cadrul unei companii la care am demisionat prin demisie de comun acord.
Mentionez ca la aceasta firma am avut o legitimatie de acces,punctul de lucru fiind intr-un loc unde se facea accesul in baza unei legitimatii.
acum sunt angajata la un alt loc de munca in acelasi loc unde este nevoie tot de o legitimatie de acces, iar din cauza ca vechea firma nu a depus nici dupa 1 an de zile aceasta legitmatie,nu imi pot face o noua legitimatie ptr noul loc de munca la care sunt angajata pe motiv ca figurez mai figurez cu inca o legitimatie.
Mentionez ca vechea firma nu doreste sa inapoieze aceasta legitimatie ptr ca eu sa nu mai pot lucra in cadrul acelui compex la nici o alta firma.
Ce pot face in aceasta situatie?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
P-I, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 23:41, 17 Martie 2011
1- nu exista "demisie de comun acord" ci incetarea cim prin acordul partilor; demisia presupune cu totul altceva
2- daca incetarea cim a avut loc prin acord, nu se justifica aceasta atitudine a reprezentantilor firmei
3-"sunt angajata la un alt loc de munca in acelasi loc"-este deci vorba despre un complex in care isi au sediul mai multe firme
4-solicitati fostei firme, printr-o cerere inregistrata, rezolvarea situatiei
5-apoi puteti sesiza ITM-ul sau puteti actiona vechea firma in instanta in baza art.3 din Codul muncii:
"(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegearea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract panzarumitica panzarumitica buna ziua! angajatii unei firme care a pierdut licitatia vor fi preluati de noua societate care a castigat licitatia incapand cu 01.05.2014. Noua firma, ... (vezi toată discuția)
Este posibila obligarea angajatului la mentinerea locului de munca? suciugeorgeta suciugeorgeta exiata cumva posibilitatea de a face in asa fel ca un salariat dupa ce este invatat ce sa faca....este vorba de vanzatoare, sa nu mai renunte la locul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca obligatoriu pe x ani ! r.cosmin r.cosmin Buna ziua, In legatura cu un contract de munca la o firma privata. S-a inmanat o foaie cu o declaratie privind obligativitatea de a ramane angajat al firmei ... (vezi toată discuția)