avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... profesori titular
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

profesori titular

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
In data de 31 august 2010, contractele individuale de munca ale profesorilor din cadrul Scolii Particulare , au fost incetate, conform art. 51, lit "b" Codul Muncii (CIM este incheiat intre ONG si profesor). In aceeasi data de 31 august 2010 li s-au intomit alte contracte individualte de munca insa de data aceasta pe perioada determinata pana la data de 31 ianuarie 2011. La data de 31 ianuarie 2011 toate contractele de munca ale profesorilor din cadrul scolii particulare au fost transformate in contracte individuale pe perioada nedeterminata.

Am urmatoarele intrebari:
Avand in vedere faptul ca CIM au fost intrerupte (si aici ma refer la faptul ca in data de 31 august 2010 au incetat si tot cu aceeasi data li s-au intocmit alte CIM), profesorii si-au pierdut dreptul de a fi titulari? Care este reglementrea legala in acest sens? Ne intereseaza daca ei sunt titulari in continuare, sau si-au pierdut acest drept prin faptul ca CIM au fost intrerupte?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters193035 , utilizator 16:19, 16 Februarie 2011
Daca un contract inceteaza intr-o zi si in aceeasi zi se incheie altul nu exista perioada de intrerupere si nici nu se pierde dreptul de a fi titular.
Doresc sa va multumesc.
Puteti sa imi dati si mie o reglementare legala in acest sens?
Cu respect!
Este in primul rand o problema de logica: daca un contract are ca data de incetare 31.01.2011 si un altul are ca data incheiere aceeasi data, exista continuitate, sau, daca vreit sa o luam per a contrario: unde este intreruperea? Nu se poate cuantifica in ore. Nu se analizeaza si nu apare nicaieri o ora a incetarii sau a inchieierii contractului, ci doar ziua, care este aceeasi. Nu pentru toate situatiile avem texte de lege. Mai avem principii, cutume si, de ce nu -logica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titularizare profesori mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoare situatie. Sa luam urmatoarea situatie ipotetica: \"Ionescu este angajat ca profesor la o scoala ... (vezi toată discuția)
Acordare spor de stabilitate (fidelitate) in invatamant laurentiuu laurentiuu lucrez din 15 sept 2001 pana in prezent in invatamant.Pentru a primi spor de stabilitate 15%, imi sunt necesari 10 ani in invatamant neintrerupti.Problema este ... (vezi toată discuția)
Pot sa ies in somaj din invatamant? alexgorea alexgorea Sunt profesor si anul acesta trebuie sa-mi intrerup munca. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot sa ies eu de buna voi in somaj? Nu sunt titular pe post deci am ... (vezi toată discuția)