avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... titularizare profesori
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

titularizare profesori

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoare situatie.
Sa luam urmatoarea situatie ipotetica: "Ionescu este angajat ca profesor la o scoala particulara cu contract individual de munca. Se face mentiunea ca Ionescu este profesor titular. La data de 15 august 2010 i se desface contractul de munca cu acordul ambelor parti, insa i se face un nou contract individual de munca tot incepand cu data de 15 august 2010. Intrebarea este urmatoarea: Ionescu, datorita acestei situatii (desfacerea vechiului contract de munca si incheierea unui alt contract de munca nou tot la aceeasi scoala particulara), si-a pierdut dreptul de a fi profesor titular?
Ma intereseaza o reglementare legala in acest sens. Este stipulat in vreo lege sau ordonanta despre aceasta situatie?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
mitrache_v, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:12, 26 Noiembrie 2011
Pentru incheierea noului cim (mi-e imposibil sa inteleg desfacerea cim-ului pentru incheierea altuia), angajatorul, fiind cel care are dreptul sa incheie contracte de munca (prin CA recruteaza personalul si organizeaza concursul), il va incadra ca titular, intrucat profesorul nu are intrerupere a activitatii, astfel incat sa fie in situatia de a sustine un nou concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesori titular mitrache_v mitrache_v Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In data de 31 august 2010, contractele individuale de munca ale profesorilor din cadrul Scolii Particulare , au fost ... (vezi toată discuția)
Profesor titular mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. La data de 31 august 2010 un grup de 12 profesori au facut cerere de desfacere a CIM cu art. ... (vezi toată discuția)
Suplinitor calificat în învãțãmânt ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 Sunt suplinitor calificat în învățământ, debutant, în primul an de activitate, cu contract de muncă pe perioadă determinată până la 31 august ... (vezi toată discuția)