avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii FF2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

FF2010

Fisele fiscale 2010 se mai depun pe punct de lucru ?
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 09:53, 16 Februarie 2011
rocedura de depunere a fiselor fiscale

1. Fisele fiscale se depun de catre angajatori la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz.
In cazul sediului secundar al angajatorului persoana juridica, inregistrat ca platitor de impozit pe veniturile din salarii, fisele fiscale, corespunzatoare activitatii sediului secundar, se depun la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat sediul secundar.
In cazul in care, la data depunerii fiselor fiscale, sediul secundar este desfiintat, depunerea fiselor fiscale se va face de catre persoana juridica de care a apartinut sediul secundar la organul fiscal in a carui raza teritoriala este inregistrata persoana juridica.
In situatia in care un angajat a lucrat in cursul anului fiscal la mai multe sedii secundare ale aceluiasi angajator - persoana juridica, se va intocmi o singura fisa fiscala care va fi depusa de sediul secundar in evidentele caruia respectivul angajat figureaza la data de 31 decembrie a anului de raportare.
2. Termenul de depunere a fiselor fiscale este pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul fiscal expirat.
3. Fisele fiscale se depun la organul fiscal competent, in format electronic, pe suport magnetic sau optic, cu respectarea conditiilor prevazute in anexa nr.4, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii.
Formatul electronic al formularului se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor. Programul de asistenta este distribuit contribuabililor gratuit de unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor la adresa www.mfinante.ro.
4. Angajatorii editeaza fisa fiscala in format hartie, in doua exemplare:
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se pastreaza de catre angajator;
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se inmaneaza angajatului.
5. Pentru persoanele fizice care inceteaza sa obtina venituri din salarii sau asimilate salariilor in timpul anului, angajatorii vor inmana un exemplar al fisei fiscale o data cu definitivarea formelor de lichidare sau la incetarea raporturilor in baza carora au fost obtinute veniturile din salarii.
6. Fisa fiscala pentru salariatii care au fost detasati la o alta unitate se completeaza de unitatea care a incheiat contractele de munca cu acestia. In situatia in care plata venitului salarial se face de unitatea la care salariatii au fost detasati, angajatorul care i-a detasat comunica angajatorului la care acestia sunt detasati date referitoare la deducerea personala la care este indreptatit fiecare salariat, precum si eventualele modificari ale acesteia aparute in cursul anului. Pe baza acestor date unitatea la care salariatii au fost detasati intocmeste statele de salarii, calculeaza impozitul si transmite lunar unitatii de la care au fost detasati informatii privind venitul brut realizat, alte deduceri, venitul baza de calcul, precum si impozitul retinut pentru angajat, in scopul completarii fisei fiscale.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiscala - ce se intampla daca firma nu vrea sa o elibereze ? noiklosa noiklosa Buna ziua, In urma cu ceva vreme, am fost angajat la o firma care a incetat raporturile de munca in conditii discutabile, daca nu ilegale, printre altele ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale 2010 delia25 delia25 Buna ziua! Daca o firma are sediul social in Ilfov si puncte de lucru cu CIF-uri diferite unde depune fisele fiscale pentru anul 2010? Daca acestea se depun la ... (vezi toată discuția)
Detasare mironmihail mironmihail Buna ziua,cum se procedeaza pentru inregistrarea unui contract de munca pe un ONG abia constituit?Se poate face apoi o detasare? daca da,care sunt etapele? (vezi toată discuția)