avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj masina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj masina

in anul 2007 am achizitionat o masina printr-un credit auto care era pe numele meu,urmanad ca eu sa platesc ratele automat din salariu,iar sotul era trecut ca coplatitor ,insa nu avea venituri in acea perioada si nici ulterior nu a fost angajat.Dupa divortul pronuntat in 2010,am dat masina cu martori unui vanzator de masini,care urma sa o vanda sau sa beneficieze de ea .In acest sens am intocmit o declaratie cu doi martori prin care el intra in posesia masinii si in schimbul ei sa imi plateasca creditul ramas de plata,intrucat fostul sot nu m-a ajutat niciodata nici macar cu o asigurare sau o rata ! Ulterior am facut si un contract de cumparare a masinii dar inca nu e radiata.
Dupa ce initial a fost de acord sa vindem masina,acum el spune ca trebuia sa il despagubesc si pe el cu ceva .,pt ca a fost bun comun.Intrebarea mea este daca masina mai poate fi acum subiect de partaj,daca deja e vanduta si am acel act cu martori prin care cumparatorul se angajeaza sa imi achite creditul in schimbul masinii.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:26, 17 Februarie 2011
masina poate fi subiect de partaj..de fapt banii obtinuti din vanzarea masinii..dar dvs puteti adue dovezi ca numai dvs ati avut venituri in perioada in care ati platit ratele si deci fostul sot nu are dreptul la despagubire, sau si daca ar avea ar trebui sa fie foarte mica
Venituri sun comune pana la divort. Partajul se face temporar la momentul in care sa hotarat divortul, in 2010. Tinan in cont acest lucru faci socoteala. E clar ca daca ai avut-o profit, trebuie sa tine in contul pentru a fi despagubi in caz de o diferenta sa fie mica sau mare.
nu prea am inteles raspunsul dv,sau se pare ca nu ati inteles sau citit bine despre acel act de vanzare care stipuleaza ca masina am vandut-o la exact valoarea creditului restant,pentru ca nu imi mai permiteam sa il achit,iar fostul sot nu a participat si nu m-a ajutat niciodata la cheltuyielile cu masina si cu ratele acesteia.Deci unde este profitul ???/Masina s-a devalorizat in timp si abia am reusit sa platesc ce mi-a mai ramas restanta la banca.De acest lucru nu se tine cont in instanta ??/
acel drept asupra masinii pe care sotul sustine ca-l are, va trebui sa-l castige in instanta. daca va incerca sa introduca valoarea masinii in masa aprtajabila, solicitati si dvs jumatate din suma platita de dvs la credit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor madavas madavas Problema este urmatoarea: Am contractat impreuna cu fostul meu sot un credit pentru bunuri de consum, eu in calitate de coplatitor la vremea aceea. Dupa cum ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat ... nutimarin nutimarin Buna ziua, sunt divortata si impreuna cu fostul sot am cumparat un apartament cu credit. Fostul sot a ramas in casa si plateste rata in continuare iar eu ... (vezi toată discuția)