avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate

Buna ziua! Am si eu o problema: parintii mei au divortat,eu sunt singurul copil,ei au hotarat ca apartamentul pe care l-au achizitionat in timpul casatoriei sa-mi-l dea mie.
Cum procedez sa transfer proprietatea de pe numele lor pe al meu fara costuri foarte mari?(banuiesc ca la notar trebuie sa merg!)
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:27, 16 Februarie 2011
s.a facut partajul apartamentului? daca da trebuie sa faca act de donatie pentru dvs, i sensul de a-si dona fiecarea partea din apartament...
Nu s-a facut partaj ,este intabulat pe numele lor si locuiesc in localitati diferite.Trebuie sa ajung la notar cu amandoi si neaparat in localitatea unde este apartamentul?
exact..se poate face donatie sau vanz-cumparare..dar cred k mai intai trebuie sa se faca partajul
Nu este nevoie de partaj daca aveti acordul amandurora pt vanzare.
Puteti merge la orice notar. Costurile pt donatie sau vanzare-cumparare sunt asemanatoare, alegeti ce doriti, mai ales ca sunteti unic mostenitor ( nu mai are cine ataca actul).
Va sugerez sa faceti contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru intabulare, cum iese mai ieftin: notar sau instanta ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Am o ruda apropiata care s-a casatorit in urma cu 25 ani. Inainte sa se casatoreasca cu putin timp ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - cadastru si intabulare - achizitionare apartament de catre fiu JohnB JohnB Buna ziua, Parintii au divortat in urma cu aprox 20 ani, dar nu au trecut printr-un partaj. In calitate de fiu doresc sa stiu ce etape trebuie sa urmez ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament menacao menacao Buna ziua,avem un apartament cumparat in timpul casatorie,tot din timpul casatoriei a rezultat si un baiat(fiind acum major)in acel apartament lucuind acum ... (vezi toată discuția)