avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Unchiul sotului meu vrea sa cumpere de la stat un apartament in care locuieste in prezent cu chirie. Dupa perfectarea actelor ar vrea sa faca testament si sa ne lase noua apartamentul.
Tinand cont de faptul ca acesta nu are copii, ( sotia, decedata, a avut doi copii pe care insa unchiul nu i-a adoptat) si parintii sunt foarte batrani, pot ataca testamentul fratii?
Ar fii mai bine sa facem un contract de vanzare-cumparare cu clauza de ramanere in spatiu...??
Ce sfat imi dati?
Fratii nu sunt mostenitori rezervatari, asa ca nu ar putea cere reductiunea testamentului.
Insa daca faceti contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager, sau cu drept de intretinere viagera, deventi proprietari in momentul incheierii contractului, chiar daca unchiul continua sa locuiasca acolo.
Chiar daca face un testament, unchiul poate sa revoce ulterior acest testament si sa faca altul, in favoarea altor persoane. Cine stie cine i se mai baga pe sub piele...
Asa ca, pentru a nu avea alte emotii, cel mai bine ar fi sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager, daca nu se vrea si intretinerea unchiului.
Multumesc pentru raspuns!
Asa m-am gandit si eu, cu atat mai mult cu cat plata apartamentului o vom face noi si nu se stie cum unchiul va face alt testament sau chiar contract de vanzare-cumparare cu altcineva.
Daca voi platiti pretul apartamentului, cu atat mai mult este necesara incheierea unui contract de vanzare-cumparare.
la primarie vom achita o suma foarte mica pentru un apartament, dar cum nu-l putem lua direct pe numele nostru o sa-l luam pe numele unchiului carea este chirias.
Cand vom face contractul de vanzare- cumparare vom putea trece valoarea la care a fost cumparat sau ni se impune prin lege o valoare minima de vanzare?
Impozitul care trebuie platit pentru vanzarea imobilului la cat se ridica, ca si procentaj? Si acesta si toate taxele o sa le platim tot noi si nu putem exagera.
Multumes din nou pentru raspunsurile dumneavoastra si va felicit initiativa!
Depinde de actul pe care-l incheiati...
Oricum, intre momentul in care unchiul e proprietar si momentul in care va transfera proprietatea dv., nu se poate intampla nimic? :D Nu se poate razgandi nimeni?
Ce garantie aveti pentru acei bani, dati in avans? :O
Aveti mare grija cu actele, nu e de glumit... puteti pierde banutii de avans tare usor...
Faceti actele cu grija, la cineva care sa vi le explice...
Ganditi-va asa: dv. ii platiti unchiului x, avans pe care el il da la stat si y, diferenta. O alta persoana, straina, ii poate da in mana, dupa ce unchiul a platit cu banii dv. deja, suma x+y... in ce masura va fi tentat unchiul? Stiti ce greu va fi sa demonstrati provenienta banilor?

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu uzfruct viager fara clauza de intretinere emma_elena emma_elena Buna ziua! Suntem 2 copiii la parinti si acestia doresc sa faca un act de vanzare-cumparare pentru unul dintre ei cu uzufruct viager ,fara clauza de ... (vezi toată discuția)