avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Unchiul sotului meu vrea sa cumpere de la stat un apartament in care locuieste in prezent cu chirie. Dupa perfectarea actelor ar vrea sa faca testament si sa ne lase noua apartamentul.
Tinand cont de faptul ca acesta nu are copii, ( sotia, decedata, a avut doi copii pe care insa unchiul nu i-a adoptat) si parintii sunt foarte batrani, pot ataca testamentul fratii?
Ar fii mai bine sa facem un contract de vanzare-cumparare cu clauza de ramanere in spatiu...??
Ce sfat imi dati?
In momentul in care ii dati banii unchiului, este bine sa faceti intre voi o promisiune de vanzare-cumparare, sau un ante-contract de vanzare-cumparare in care sa zica ca a primit pretul de vanzare si va va transfera proprietatea imobilului in momentul in care il va cumpara de la Primarie. S-ar putea ca pentru el sa existe interdictia instrainarii pentru o anumita perioada de timp (10 ani). NU mai stiu daca mai sunt in vigoare prevederile astea.
In orice caz, nu dati bani din mana fara sa aveti un act scris care sa confirme acest lucru. Desi suma este mica, se pare ca unchiul dumneavoastra nu si-a permis-o pana acum...
Daca apartamentul va fi cumparat de unchiul d-voastra in temeiul Legii 112/1995, atunci da , art. 9 al acesteia este inca in vigoare deci, se instituie interdictia instrainarii imobilului, prin acte intre vii, timp de 10 ani, interdictie care se noteaza in Cartea Funciara.
Ma indoiesc sa se mai cumnpere in baza 112, probabil in baza OUG 40... si se pot vinde imediat astea.
Promisiunea nu garanteaza suma si unchiul, daca vinde a doua zi dupa obtinerea actelor, pune banii la ciorap si se muta in chirie!, s-au pierdut banii. :D
Ideea e sa faci ceva care chiar te protejeaza.
De unde cumpara unchiul, de la AFI local?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? Critter Critter Am 29 de ani, si sunt proprietara unui apartament din Bucuresti pe care as dori sa il vand, dar unele clauze din contract sunt contradictorii si nu stiu exact ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu uzfruct viager fara clauza de intretinere emma_elena emma_elena Buna ziua! Suntem 2 copiii la parinti si acestia doresc sa faca un act de vanzare-cumparare pentru unul dintre ei cu uzufruct viager ,fara clauza de ... (vezi toată discuția)