avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliminata din cauza sarcinii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliminata din cauza sarcinii?

Din momentul in care am anuntat la servici ca nu mai pot sa car greutati si sa fac efort mi s-a spus sa imi caut alt loc de munca. Lucrez din ianuarie 2010 dar m-au dus cu vorba ,ca doua luni sunt in proba, apoi ca inaintea mea plecase o fata in somaj si ca pana in mai nu ma poate angaja. La inceputul lunii mai am semnat contractul dar nici acum nu am primit o copie. Am cerut adeverinta pentru medic si am constatat ca sunt angajata din luna iulie. Acum sunt in concediu medical dar mi s-a spus ca nu au de lucru , deci sa stau acasa in concediu fara plata. Nu vreau sa ajung prin tribunal, nu vreau sa ma supar sau sa stau in stres pt ca nu vreau sa fac rau copilului.Ei stiu ca-mi doresc acest copil si vor sa ma faca sa renunt la serviciu.Dar nici sa fiu calcata in picioare nu vreau. Va rog sa ma sfatuiti ! La ITM nu se rezolva decat cu sesizare scrisa. Daca fac sesizare, in ce conditii credeti ca voi lucra pana cand nasc? Toata lumea stie ca in momentul in care un patron afla ca o angajata este insarcinata se ,,rupe filmul"
Cel mai recent răspuns: veronica-t , utilizator 14:16, 19 Februarie 2011
Daca nu doriti sa faceti sesizare la ITM si nici sa apelati la instanta singurul sfat ramane gasirea unui alt loc de munca.
Cel mai bine ar fi sa mergeti si sa va vedeti in continuare de lucru in conditiile in care sanatatea va permite. Nu inteleg cu ce ii deranjeaza o angajata care isi vede in continuare de lucru. Au suficient timp sa caute un inlocuitor (cred ca i-ati anuntat la doua trei luni de sarcina). Aveti grija sa aveti instiintarea ca sunteti insarcinata inregistrata la firma si sa detineti si o copie a acesteia. Concediul fara salariu se acorda in baza cererii salariatului si nu in baza dispozitiei patronului.
In firma la care lucrati nu exista medicina muncii? conform legii, dumneavostra trebuie sa aduceti un document medical din care sa rezulte faptul ca sunteti insarcinata. Documentul se depune la resurse umane. Medicul de medicina muncii trebuie sa faca o evaluare a conditiilor de la locul de munca si sa stabileasca niste masuri, pe care angajatorul este obligat sa le indeplineasca, inclusiv cautarea unui alt loc de munca, daca situatia o cere.
Am avut concediu medical o saptamana si am anuntat la servici ca de luni pot sa lucrez. Mi-au spus ca nu au comenzi si sa stau acasa linistita dar fara bani, ca sanatatea mea este mai importanta . Mi-au mai spus ca ma anunta ei daca au ceva de lucru. Speculeaza faptul ca imi doresc foarte mult acest copil( sunt insarcinata in doua luni) si cred ca ma pot inlatura. Nu am cerut concediu fara plata, dar se pare ca ei fac legea. Incerc sa nu ma supar pt ca nu vreau sa-i fac rau copilului. In luna februarie am avut doua saptamani de medical restul am stat acasa ca nu e de lucru. Pana sa-i anunt ca sunt insarcinata imi plateau zilele cand nu era de lucru si stateam acasa . Acum nu mai platesc de parca ar fi vina mea ca nu au comenzi. Acesta este pretextul lor , mai bine zis al mamei patronului, asa procedeaza cand vrea sa scape de un angajat. anul trecut a aplicat aceasta tactica cu o colega . Pe noi ne chema la munca dar pe ea nu. Venea colega si plangea spunand ca are doi copii...Dupa ce pleca colega, mama patronului spunea ca o tine asa pana o face sa plece singura. S-a dus si i-a dat in judecata ca nu-i permit sa vina la serviciu. i-a pus sa-i plateasca 500 ron ca sa-si retraga plangerea , plus banii care i se cuveneau , adica lichidarea, si au dat-o in somaj. Nu cred ca pot sa procedez asa . Dar daca alta solutie nu este... Nu pot trai cu aer, mai ales ca trebuie sa merg la controale si o ecografie costa mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
veronica-t, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stres in sarcina la serviciu ady55 ady55 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Seful meu ma termina cu nervii, urla mereu si imi tine teorii ca si copiilor mici si in plus se supara cand vreau sa plec la ... (vezi toată discuția)
Concediu risc de sarcina QzAnca QzAnca Buna seara, Sunt insarcinata in 15 saptamani și 4 zile și lucrez intr un mediu in care stau 12 ore in picioare,fără pauze ,deoarece trebuie sa consiliez ... (vezi toată discuția)
Ce aș putea face în cazul în care am nevoie de concediu medical dar patronul refuză să-mi acorde o adeverință? Semiluna96 Semiluna96 Bună seara! Ce aș putea face în cazul în care am nevoie de concediu medical, iar patronul refuză să-mi acorde o adeverință? Mulțumesc! (vezi toată discuția)