avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stres in sarcina la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stres in sarcina la serviciu

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat. Seful meu ma termina cu nervii, urla mereu si imi tine teorii ca si copiilor mici si in plus se supara cand vreau sa plec la ora la care ar trebui sa plec acasa si ma intreaba daca am terminat treaba. Acum o saptamana l-am anuntat (cu hartie de la medic) ca sunt insarcinata. Am crezut ca isi va revizui atitudinea, dar m-am inselat. Intrebarea mea este:
Cum sa fac sa nu ma mai streseze? Dati-mi va rog un sfat! Mai doresc sa lucrez doar trei luni si vreau sa-mi bag concediu prenatal, dar am nevoie de un sfat omenesc, deoarece am nevoie si de bani pentru acest copil.
Va multumesc din suflet.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2009
ady55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:20, 28 Martie 2009
1. In primul rand ar trebui sa stim daca lucrati la stat sau la privat, apoi daca sunteti functionar public sau nu.
2. Toti sefii si patronii pe care i-am intalnit eu se suparau si erau nervosi cand o salariata ramanea insarcinata. Oare de ce?
3. Incercati sa nu-l bagati in seama, atat cat se poate, pentru ca in situatia dvs. nu are ce sa va faca. Legea va apara. Sa nu uitati sa-i faceti o comunicare scrisa, ca sunteti insarcinata si sa atasati adeverinta medicala. De acum raspunderea pica pe capul lui, sa anunte medicul de medicina muncii si ITM. Sa nu uitati sa luati nr. de inregistrare pentru comunicarea scrisa.
Sanatate si sa fiti o mamica buna!
Lucrati in mediul privat sau la sunteti bugetara ?
Daca lucrati in mediul privat si il veti actiona in justitie sau il veti reclama va va face viata un calvar.Incercati sa comunicati cu el,chiar daca imi dau seama ca este foarte greu.Incercati sa aveti in termenii cei mai normali o discutie privata si sa ii eplicati situatia dvs.Daca acesta are sefi ierarhici,incercati sa discutati cu acestia,explicandu-le despre comporamentul sau si despre situatia dvs.,in principal,ca sunteti insarcinata.Daca sunteti angajata la stat,incercati,astfel cum v-am aratat mai sus,sa detensionati situatia.Calea sesizarilor si calea juridica ar trebui sa fie ultimele variante,mai ales ca mai aveti atat de putin timp sa ramaneti la respectivul loc de munca.Nu merita banii cheltuiti si consumul de energie pentru o femeie aflata in starea dvs.
Va multumesc frumos.
Lucrez in domeniul privat, intr-o companie multinationala.Consider sfatul "r.gabi" ca fiind cel mai potrivit si am sa incerc sa
am o discutie de la "om la om", deoarece mi se pare exagerat sa apelez pe calea juridica, desi sfatul celor mai multor prieteni este sa apelez la acest lucru.
Domnul tudorvaleriiu, nu pot sa imi imaginez de ce dar aveti mare dreptate la punctul 2. Multumesc pentru sprijin.
Domnul tudorvaleriu ti-a mai dat un sfat, despre instiintarea scrisa cu adeverinta medicala atasata. Din acel moment angajatorul cu medicul de medicina muncii trebuie sa completeze un formular, in care sa specifice masurile care le-a luat la locul de munca a persoanei insarcinate si sa-l depuna la ITM Daca este necesar, schimba locul de munca cu unul care sa nu puna in pericol sarcina, sau reduce programul de lucru. Toate astea sunt stipulate in OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca. Daca pierzi sarcina din cauza conditiilor de munca il paste nu numai amenda, dar si dosar penal. Vorbeste cu responsabilul SSM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt insarcinata si lucrez in ture dianadandiana dianadandiana Buna ziua, de curand am aflat ca voi deveni mamica, problema e ca eu lucrez in ture 24 cu 48 ca receptionera la o pensiune si nu ma pot odihni deloc.Ce pot ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa inregistreze instiintarea de graviditate la itm stefanirina stefanirina Buna ziua!Am o mare problema cu sefii mei de o luna,de cand le-am transmis ca sunt insarcinata si le-am dat prima instiintare de graviditate,conform legii.Pur ... (vezi toată discuția)
Operatie pe coloana vs caratul dosarelor anturium anturium buna seara. am nevoie, va rog, dt operata pe coloana L4-L5-S1 de 9 ani si totusi colegii- sefii colegi si sefii cei mari nu inteleg ca nu pot ridica si purta ... (vezi toată discuția)