Cine ma poate ajuta: As dorii sa stiu un procent estimativ cu care firmele de recuperare cumpara creantele de la banci ?!!!
Stiu ca difera de la caz la caz ,functie de cum si-a asigurat banca sau nu creditul de imprumut,ce bunuri detine persoana datornica vizata...etc , de aceea doresc sa stiu estimativ
Sa spunem asa :
1. pers fizica trecut de 50 ani
2.nu are alte venituri masini,imobile,...etc,in afara de venit din salar
3. imprumut nevoi personale
4. suma vreo 10.000 Eur
5. a platit vreo 2 ani .dupa care nu a mai putut platii
6. sa zicem ca ,cu dobanzi si penalitati suma a ajuns la 12.500 eur
Cat credeti ca a putut oferii firma de recuperare pe aceasta creanta.
Eu since , mai mult de 30% NU as pute oferii niciodata,pt ca si daca dau in judecata pers respectiva pot obtine 30% din salariul acestuia. Avand in vedere ca azi maine ajunge la pensie cu vreo 700 lei.Eu pot lua 210 lei/luna .Recuperez suma in 20 ani, cand poate nu vor mai valora nimic.
Voi ce ziceti , cat ar putea oferii o firma de Recuperare?!
Respecte,
Ionut ,
tu ai fost una din persoanele care m-a influentat in acel procentaj pe care l-am "subliniat" mai sus si totodata "dorinta" de intra in discutii cu cineva din "bransa" ( agent angajat la firma de recuperare ).De ce ..., ?! Pt ca tu ai dat un procentaj de "criza" ( de 3 - 10 % ) intr-un topic privind creanta unei pers fizice ( redit ipotecar ) cesionata catre firma de recuperari .
Eram curios de unde acel info de la tine. este clar ca a fost o informare estimativa si pc tau de vedere.
Pc meu de vedere...!, ai nota 9 pt raspunsul de mia sus=D>
1. cum spunea si D-ul avocat Gruianu mai sus , daca cauti procentul unei anumite creante cesionate = teoretic 6/49
2.cum ai spus si tu , doar o estimare de procentaj , care poate fi egala la ambele credite : nevoi personale cu cele ipotecare ( de ex. ).Dar aici este clar ca intervin mai multe, de ex: daca ai garantii,ipoteca,coplatitori..etc este clar ca firma de Recuperare va pistona sa recupereze cat mai mult .
3.f corect si in cazul predarii ( vanzarii ) creantelor. am vazut bilantul lor 2007,2008,2009 cu cifra de afaceri,profit,pierderi..etc. este clar ca orice SRL are o "marja de eroare" a profiturilor,incasarilor,pierderi...etc
4. si aici e bine ,dar , nu conteaza cum pun problema ,ci " la cine pun problema ",partea a doua cu : " unde vb cu pers respectiva" nu am inteles-o , la o bere , la un streaptease :)).
acuma eu sunt sigur de un lucru ,iar pe cei care cunosc doresc sa ma contrazica:
1. creanta a fost cesionata de curand ( adica Ian 2011 ) si cred ca ei doresc sa o vanda integral la total suma creantei sau un procent de reducere de 10% ( care pe mine nu ma intereseaza )
2.este clar ca negocierea privind lichidarea creantei cu o reducere mai consistenta nu o pot face cu agentul de recuperari la care i-a fost inmanata.
3.persoana "fictiva" in cauza nu o sa aiba sa plateasaca mai mult de 500 lei/luna sicate o luna deloc sau poate dupa un timp nu mai are ce
4. de executare silita..., ?! ce sa-i execute,pantalonii de pe el ( glumesc ) nu are nimic in coproprietate,deci porpire 1/3 pe salar cand il are:P
5.un executor judecatoresc are un tarif intre 8-10 % din bunul,suma pe care va pune sechestru. daca estimarile "noastre" sunt aproape de adevar, asta inseamna,total suma cu care au cesionat o creanta.binenteles ca firma de Rec. X va trebuii sa plateasca acel act de executare indifirent daca acesta s-a produs sau nu (si ne intoarcem la pc.4 , ce sa execute ?!!! )
6.Contractul de credit este titlu executoriu.Ceea ce este interesant, este faptul ca, "actul de cesiune" nu are valoare de titlu executoriu...in sensul legii, fara a fi investit cu formula executorie. Binenteles ca asta e interpretabil ,ei au avocati care pot "ascunde"acest aspect.tu poti face contestatie, astea dureaza,alte cheltuieli,timp in care ei nu recupereaza..., etc. Binenteles ca nici persoana vizata nu o duce prea bine ( exista riscul blocarii cont. ) dar ce-i intereseaza pe ei cum o duci tu ,atata timp cat ei nu recupereaza bani si timpul trece
7. dar..., daca voi avea ocazia voi negocia cu ag. de recuperare,apoi cu cineva la nivel mai inalt ( daca simt ca se poate ceva ). O sa incep de la un procent de 20% din totalul creantei si moi duce pana la..., ei ,aici e secret ca altfel nu mai negociez...=D>. Oricum daca reusesc ceva, recent , o sa va spun ce redeucere am reusit.
8. pc FORTE acum , in acest wk o sa mai am niste intalniri si voi trimite niste CV-uri ca sa-mi i-au un al doilea job , i-a ghiciti ce :P:D
Buna. Interesant. Eu am 4 carduri de credit + 2 credite care au fost cesionate unor firme de recuperare creante. Nu am mai platit rate intregi de aproape un an de zile. Avand in vedere ca mi-au trimis hartie in care specifica ca se va face executare silita pe terenuri, bunuri mobile si imobile si nu, in ultimul rand, poprire pe salariu, o sa vorbesc si eu cu avocata mea sa ii dau in judecata pentru a plati suma cu care acestia au preluat cesiunea. Mi-au bagat multe penalizari si sumele au ajuns explozive. Nu am bunuri, mobile si imobile, dar nici terenuri. Nu am decat salariul de 1000 lei. Din cauza crizei am ajuns aici si nu am mai putut plati creditele. Am salariul nenegociat de 4 ani.
Sunt curioasa ce voi reusi daca dau in judecata firmele de recuperare creante.
Ioana ,
cateva sfaturi de la mine:
1. Tu nu ai de ce sa dai firma de Recuperare in judecata , nu ai nimic sa recuperezi de la ei , nu ai ce daune sa ceri , pe ce motiv..?!!
2. intradevar dobanzile sunt abuzive si nelegale ( si ei sunt constienti de acest lucru ), dar dobanzile pot curge conform cat este specificat contract credit parafat initial cu banca , sau daca e caz de instanta poti castiga dobanda legala ( parca in jur la 6% /an )
3. NU poti invoca retractul litigios in instanta , pt ca acesta nu este permis de lege in litigiile comerciale. ( adica nu vei putea "cumpara" creanta cu suma cu care aceasta a fost cesionata de catre banca )
4. nu ai bunuri imobile ,terenuri,alte venituri...etc ( chiar tu ai spus ) , atunci nu merita. Daca ei nu te-au inaintat in instanta s-au nu au venit cu executor judecatoresc ( hartiile de genul pot sa-ti tot vina si sa tot ameninte ) nu are rost sa faci nici tu nimic.
5. grija ca acestea se prescriu dupa 3 ani ( pt mai multe informatii , este un topic anume privind prescrierea )
Iti multumesc pentru sfaturi, Gabi. Am primit notificare de executare silita pe bunuri mobile, imobile, terenuri si poprire pe salariu. Cum am mai spus, nu am bunuri de nici un fel lucru pe care l-am comunicat si firmei de recuperare creante, si le-am spus sa imi puna poprire pe salariu. La noi la firma se face poprire pe salariu numai in cazul in care se vine cu hotarare judecatoreasca.
Singurul inconvenient este ca salariul il iau pe card si s-ar putea sa imi puna poprire pe cont, adica sa nu mai pot scoate nici un ban, dar cei de la firma sunt intelegatori si voi putea lua banii in mana.
Totusi, o sa vorbesc si cu prietena mea avocata pentru solutii.
Mersi inca o data pentru sfaturi.
Exact,
Executorul judecatoresc iti poate pune poprire si/sau secehstru pe vreun venit salarial sau bun imobil,mobil...etc
hartia primita de la firma de recuperare care spune asta sunt vorbe in vant.
Daca vor apela la un executor judecatoresc , mai mult ca sigur acesta va trimite o adresa pe cont ( in care tu iti primesti banii ) pt blocarea acestuia.
1. iti poti deschide cont la alta banca ulterior
2. iei banii in mana ( f bine asa )
3. se face contestatie , cu demonstratia ca este singurul tau venit si iti va fi blocat cont. vor oprii 1/3 din salar conform legii.
vb cu prietena ta avocata si iti va confirma.
Da un semn daca e sau nu asa
PS: Daca nu au venit cu executor judecatoresc , de ce sa il astepti pe acesta , plateste tu 1/3 din salar ca doar atata poti si nu mai mult