avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sentinta penala pronuntata perm cond
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sentinta penala pronuntata perm cond

Buna ziua. ieri mi s-a pronuntat sentinta, am citit-o dar nu pricep nimic, daca ati putea sa ma lamuriti.
Multumesc anticipat.
SP. 253/15.02.2011 În baza art. 87 alin.1 din OUG 195/2002 modificată şi republicată cu aplicarea art.13 C.p. şi art. 320 ind. 1 alin. 7 din Legea 202/2010 condamnă inculpatul ................ la 1 an închisoare. În baza art.81 C.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata prevăzută de art. 82 C.p. şi pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 C.p. . Interzice inculpatului exercitarea drepturilor civile prevăzute de art. 64 lit. a teza a II- a şi lit. b C.p. pe durata executării pedepsei principale, cu aplic. art. 71 alin. 5 C.p. Obligă inculpatul la plata a 600 lei cheltuieli judiciare statului. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică din 15.02.2011, la Judecătoria Tg-Jiu.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:20, 17 Februarie 2011
Ati fost condamnat la 1 an inchisoare,cu suspendarea executarii pedepsei,pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,80 g./l.alcool
Vi s-a pus in vedere consecintyele savarsirii unei noi infractiuni in termenul de incercare,aceea de a vi se revoca beneficiul suspendarii(eventual,de a executa aceasta pedepseapsa impreuna cu cea care vi se va aplica,prin executare in penitenciar)
Vi s-au interzis pe durata executarii pedepsei drepturile civile prevazute de art.,71 si 64 c.pen.
Ati fost obligat la cheltuieli judiciare catre stat in cuantum de 600 lei.
Ma intereseaza daca pot recupera permnisul sau nu, si ce perioada are termenul de incercare, si de cand incepe?!
Ati fost condamnat la o pedeapsa de 1 an cu suspendarea conditionata a executarii pedepesei.
Aveti astfel un termen de incercare compus din cuantumul pedepsei aplicate 1 an plus un interval de 2 ani prev de art.82 c.pen, deci total 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Disp.art 83 c.pen prevad urmatoarele:
Art. 83. - Revocarea în cazul savârsirii unei infractiuni
Daca în cursul termenului de încercare cel condamnat a savârsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.
Revocarea suspendarii pedepsei nu are loc însa, daca infractiunea savârsita ulterior a fost descoperita dupa expirarea termenului de încercare.
Daca infractiunea ulterioara este savârsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.
La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savârsita dupa ramânerea definitiva a hotarârii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva.

De asemenea , pe perioada termenului de incercare v-a fost interzisa exercitarea urmatoarele drepturi civile:
-dr. de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice,
-dr. de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.
Pe durata suspendãrii conditionate a executãrii pedepsei închisorii se suspendã si executarea pedepselor accesorii.
Aveti de achitat de asemenea 600 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

In privinta permisului, acesta va fi anulat iar dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare va veti putea prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii.






Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Si daca fac recurs la tribunal, am vreo sansa sa mai diminuez din pedeapsa (condamnare)?!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
sergiucsv, utilizator
Merita incercat, pentru ca din ce vad eu instanta nu a retinut circumstantele atenuante prev de art 74-76 c.pen. ( banuiesc ca nu aveti antecededente penale, ca ati colaborat cu organele de cercetare penala si continuarea acestei pozitii in fata instantei prin recunoasterea faptei), ori daca instanta retinea si aceste circumstante se putea cobora pedeapsa sub minimiul special prevazut de lege adica sub un an.
Mai mult decat atat, vad ca instanta prin aplicarea art 13 si art.320 indice 1 al. 7c.proc.cpen. s-a orientat la o pedeapsa de 1 an, desi putea sa se orienteze la o pedeapsa situata sub minimul special de 1 an prin reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3, deci implicit si al minimului.
Nu cunosc detalii in sensul, daca ati administrat probatorii in circumstantiere si daca da ce probe in circumstantiere ati administrat ( desigur la inscrisuri ma refer), insa acestea mai pot fi depuse si in recurs.
Daca va decideti sa declarati recurs va trebui sa-l declarati in 10 zile de la pronuntare si sa-l depuneti la instanta de fond.
Recursul se va judeca la Curtea de apel si nu la tribunal dupa ultimele modificari.
Consultati avocat.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)
De ce anume este conditionata suspendarea executarii pedepsei? fiddy fiddy Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplicarea art. 320/1 C.p.p. condamnă pe inculpatul x, la o pedeapsă de 1 an şi 6 ... (vezi toată discuția)