avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

certificat de nastere

Suntem o familie de tineri casatoriti. Sotia mea are o fetita de 5 ani care in certificatul de nastere nu este trecut tatal copilului. Se poate modifica acest certificat de nastere cu numele meu, desi nu sunt eu tatal natural???
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 02:57, 18 Februarie 2011
E un delict. Nimeni poate public sa va sfatuiesti altceva. Dar v-ati gandit la un proces de adoptie?.
Da.Puteti adopta copilul sotiei dvs.
Certificatul nu poate fi modificat decat in urma unei cereri de adoptie admise in conformitate cu prevederile legale.
Daca doriti si aveti si acordul tatalui natural,puteti formula o cerere de adoptie.
Daca tatal natural e "-" (liniuta), cui sa ceara acordul?:-/
damocionut a scris:

tatal copilului nu-l recunoaste
daca ar recunoaste risca o pedeapsa de viol sau incest nici nu stiu cum s-ar putea spune


Inteleg ca e un copil nascut dintr-o relatie sai spunem anormala si in contextul asta nu sunt mari sanse ca tatal biologic sa doreasca sa se stie ca e tatal minorului.

Aveti doua optiuni.

1. Recunoasterea paternitatii la starea civila (printr-o simpla declaratie). Toata chestie e ca gestul asta e la limita legalitatii. Practic se face o declaratie falsa si numele dvs. apare in certificat la rubrica tata desi nu sunteti tatal biologic. Ce probleme pot aparea: tatal real sa isi revendice drepturile (dar din ce sugerati se pare ca nu sunt sanse sa se intample asa ceva) sau chiar dvs. sa nu mai doriti sa fiti tatal acestui copil (nu gandim la fel in 10-15 ani). Bun, cum ziceam e o procedura asa la limita legalitatii.

SAU

2. Adoptia in familie. Procedura nu e foarte complicata dar e perfect legala. Deveniti tatal minorului ca si cum ar fi efectiv al dvs. Copilul nu are tata in certificat deci e nevoie doar de acordul mamei.

P.S.: Felicitari pentru gest; banuiesc ca in spatele acestei povesti se ascunde o serioasa drama daca vorbiti de viol-incest si nu cred ca e simplu de incheiat un asemenea capitol insa gestul dvs. poate avea o importanta enorma in viata copilului (si a mamei evident).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie minor! nephilim nephilim Eu am o fiica de 5 ani, sunt mama singura, adica fiica mea nu este recunoscuta (are asa zisa \"liniuta\" la numele tatalui). Viitorul meu sot vrea sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Declarare copil nascut la doua luni dupa divort mihali mihali Buna dimineata, Va rog mult ajutati-ma cu un sfat legat de urmatoarea situatie: Un copil se va naste peste doua luni dupa ce parintii sai au divortat. Tatal ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catere cetatean strain cont utilizator avocat.ro cont utilizator avocat.ro :(:oops:multumesc anticipat!am un copil de 7 ani pe care tatal lui nu l/a recunoscut.la 5 ani dupa nasterea lui mi/am gasit pe cineva care este acum sotul meu ... (vezi toată discuția)