Am un mister de elucidat! In urma cu ceva timp am achizitionat in 2 randuri niste obiecte de la unele persoane care acum s-au dovedit a fii furate , acele obiecte eu le-am vandut de mai mult timp. In prezent am fost audiat ca martor, dar mi s-a zis la politie ca pot fii si amendat sau chiar mai mult ca pot fii trecut ca si complice. Eu nu am stiut de unde provin acele obiecte, le-am cuparat cu buna credinta.
Am vre-o vina?trebuie sa ma astept la ceva rau ?
Va multumesc!
Dreptul la aparare il veti avea doar in situatia in care veti pierde calitatea de martor si veti dobandi calitatea de invinuit sau inculpat in procesul penal.
In conditiile in care exista riscul sa deveniti acuzat in mod oficial, puteti merge insotit de un avocat pentru a se lamuri problema daca mai dati sau nu declaratie intrucat declaratia pe care o dati va putea fi folosita si impotriva dvs.
Dar...chiar si in cazul in care veti fi acuzat tot nu veti avea dreptul de a studia dosarul.Avocatul dvs. va trebui sa faca demersurile legale pentru a resusi sa studieze dosarul, lucru care nu este cert ca il va reusi in aceasta faza a cercetarilor, atata vreme cat se aduna probe si se incearca aflarea adevarului de catre organele de urmarire penala.