avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog sa ma ajutati !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog sa ma ajutati !

Acum 8 luni am fost implicat in 3 spargeri auto ....fiid doar prezent deoarece cel care le sparge era cel mai bun prieten al meu ...sunt minor ....acum am 17 ani dar atunci aveam 16 ani si 4 luni.Sunt acuzat de complicitate la furt si sunt bagat si ca martor deoarece prietenu asta al meu mai era implicat cu inca 6 persoane in alte spargeri ...Sa va spun cum a inceput totul ...."Prietenu " meu avea o datorie de 3 mil 800 la mine si tocmai se bagase cu ceilalti indivizi in spargeri auto....neavand bani mia dat bunuri furate in valoare de 4 mil si eu leam postat pe internet unde am vandut 1 si , inca un bun furat i lam vandut unui tovaras si 2 i le-am inapoiat.
Dosaru sa mutat la judecatorie dar pana acum nu ma contactat nimeni ....La ce pedeapsa sa ma astept si exista vreo sansa sa nu afle parintii mei?
Mentionez ca nu am avut niciodata porbleme cu politia....nici macar o amenda...si am colaborat cu politia dar acestia mau pus sa declar lucruri care nu le stiam !
VA ROG SA IMI RASPUNDETI SI MIE !
VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:39, 20 Octombrie 2008
In speta este vorba despre infractiunea de furt calificat , tainure si nedenuntarea unor infractiuni.
In cel mai bun caz se poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei (pt concurs de infractiuni daca pedeapsa efectiv aplicata este mai mare de 2 ani si nu a existat o condamnare anterioara mai mare de 6 luni , cu exceptiile prevazute de articolul 81 Cod Penal si numai daca instanta de judecata aprecieaza ca scopul pedepsei poate fi atins fara executarea efectiva a acesteia.
Apelati la un avocat pt reprezentare intrucat savarsirea acestor infractiuni confera un grad de pericol social ridicat faptuitorului.Antentie ! contributia complicei este sanctionala la fel cu cea a autorului , instanta avand in vedere totusi participatia efectiva a acestuia la savarsirea infractiunii....
Organizati-va corect apararea si exista posibilitatea de a se tine cont si de acele circumstantze atenuante judiciare in vederea individualizarii pedepsei .
Succes
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Deci pot sa fac chiar si puscarie ?????#-o#-o#-o:O:O
DA, se poate dispune executarea efectiva a pedepsei .Apelati de urgentza la un avocat pt reprezentare , natura faptelor savarsite de dvs imprima acestora pericol social ridicat !
E minor. Avocatul devine obligatoriu.


ªansa ca părinţii să nu afle este nulă.

Liviu S.Bordaş
Eu am mai vorbit cu un avocat care mia zis ca nu au procedat cei de la politie cum trebuie intrucat sunt minor si mi-au luat declaratii fara parintii si fara un aparator .....

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa intr-un caz de crima lifestolen_21 lifestolen_21 Buna dimineata! Am o mare nelamurire intr-un caz de crima,un baiat,impreuna cu fratele sau si inca un prieten au fost atacati de 7 indivizi,atacatorii find ... (vezi toată discuția)
Martor - marturie mincinosa xuser xuser Pe scurt: vin 5 sa ma bata. Politia il prinde pe unul iar ala cheama ,sa zicem, pe 2 dintre complici ca martori (mincinosi evident). Daca din martori devin ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor Monica_mnk Monica_mnk Am luat asupra mea un furt am declarat si la politie,nu am stiu repercusiunile,sa va explic,la o petrecere o amica a furat bijuterii,a insistat sa plecam iar ... (vezi toată discuția)