Anul trecut in august am fost implicat intr-un accident rutier.Ma deplasam cu masina in afara localitatii cand la un moment dat am vazut pe partea carosabila 2 tineri.Cel din urma il fugarea pe cel care era in fata.I-am observat de la distanta si am claxonat,s-au retras de pe carosabil dar in momentul in care mam apropiat cel din urma a sarit brusc in fata masinii cu bratele deschise.L-am lovit cu partea dreapta a masinii.Distanta dintre rotile masinii si marginea partii carosabile era de 1,10 m.In locl respectiv era trotuar si nu era trecere de pietono.Am cerut politiei sa i se ia probe de sange in vederea alcoolemie,rezultatul fiind de 2,20 la mie.De ce sunt incadrat la art 184 al 1,3 din CP???Si de ce nu mi se restituie permisul???
Exista un mare aflux de cauze,inclusiv de acest gen,un numar redus de personal si un numar mic de experti,avand si acestia multe lucrari de efectuat.
In lege nu exista un termen expres in care sa se solutioneze un dosar,fiind folosita sintagma de "termen rezonabil".
Mergeti cu memoriu la prim procuorul parchetului care supravegheaza urmarirea penala si solicitati prin acesta sa vi se comunice stadiul cercetarilor si sa dispuna urgentarea lor.