Sotul meu impreuna cu alte 3 persoane au fost retinute in Germania ptr furt din magazin. Prejudiciul este de 600 de euro. Deci ar veni 150 euro/persoana. M`a sunat o data iar apoi nu a mai avut dreptul la tel sau vizite...Si chiar daca sunam la nr dupa care mi`a dat el un tel nu vroiau sa imi dea nici o informatie. Problema este ca au fost bagati la banda organizata. Intrebarea mea este: cat este pedeapsa in astfel de conditii? Sotul meu cu inca 2 sunt prinsi ptr prima data... celalalt a mai fost inchis o luna. De cand am primit tel pana acum au trecut 10 zile...
Greu de spus pentru ca nu cunoastem limitele de pedeapsa din codul penal german pentru aceasta incadrare...solutia colegului lascoschi este buna, poate reusiti sa aflati ceva pe aceasta cale!
Si cum as putea sa dau de acel avocat desemnat din oficiu daca cei de la politia de acolo nu imi dau nici un detaliu? Nici macar in ce inchisoare nu este inchis nu vrea sa spuna... Si nu am nici o posibilitate materiala sa ajung acolo... Asta e cel mai rau... Daca as suna la consulat sau la ambasada...mi`ar da vreun detaliu?
Nu am cunostinte de drept german,dar probabil ca si acolo prejudiciul se stabileste in functie de participatia persoanelor la savarsirea infractiunii si nu prin impartire la patru.
Luati legatura cu Ambasada Romaniei sau cu reprezentanta diplomatica cea mai apropiata de locul de detentie si solicitati-le sprijinul,sotul dvs fiind cetatean roman.
Rugati-i sa va dea datele de contact ale respectivului avocat.