avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic

O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ce este enorm de putin pentru ce a suferit omul care a pierdut totul, inclusiv un copil de 12 ani bolnav de cancer pentru care plecase la munca in Italia. Italienii asteapta ca omul sa accepte suma de 50 mii euro , dara fara sa-i acorde si daune morale sau fizice. Omul s-a imbolnavit , privat de libertate si cu hrana minima, fiind incuiat la propriu intr-o camera in a unui imobil din Italia(arest la domiciliu) , fara fonduri fara resurse. Disperat si lefter la propriu ar accepta de foame cei 50 mii euro cu care nu prea are ce face fiind si grav bolnav ...ar cheltui mai mult pe o garsoniera si sanatate... nu se mai poate intretine. Ce face ? Ce ii pot transmite ? Poate lua cei 50 mii euro si sa mearga si la CEDO pentru daune morale fizice..etc ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:49, 19 Februarie 2011
Pentru 55 de zile de arest preventiv nu cred ca va primi 500 000 euro.
Dar...nu trebuie sa va luati dupa mine.Este doar o parere raportata la ce vad.

Poate ca este mai bine sa decida CEDO.

Avocatii italieni nu si-au luat bani iinainte de proces si cam ar avea si ei nevoie de bani...si este normal sa incerce sa il convinga sa isi ia si ei bani...
Asa este cand avocatii nu sunt platiti si au nevoie de bani...
Problema se pune cam asa : A fost acuzat de toate relele de pe pamant, Polita a reconoscut ca a fost abuz si cerceteaza proprii angajati, intre timp a facut 55 zile arest ( preventiv ) 336 arest domiciliar care nu a diferit de cel din inchisoare cu nimic ( mai greu nu a avut mancare, decat din mila vecinilor la 2-3 zile ). Apoi nu a avut voie sa paraseasca Italia cat au durat procesele contra politistilor ...etc. Practic omul a fost blocat pe teritoriul italian din 2007 pana in 2010, unde este si in prezent ... fizic este praf , psihic nu stiu cat o mai duce , material nu mai vorbim ...
Inteleg ce ziceti.

Dar daca ar ridica banii dati si se va judeca si la CEDO care ar fi problema?

Daca nu semneaza ca este de acord cu aceste daune si ca nu mai are alte pretentii din punctul meu de vedere nu ar fi probleme.Sa vorbeasca cu avocatul italian si despre acest aspect.

Un proces la CEDO poate dura si 7 ani...
Timp de 7 ani nu ar putea beneficia de aceste daune daca nu ridica banii.
In plus, sa nu apara probleme cu prescriptia...adica sa isi piarda dreptul de a ridica banii de la statul italian.

Dupa ce se judeca recursul ar putea lua banii...chiar daca ar sesiza si CEDO.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arest la domiciliu verso arest preventiv.deducerea pedepsei CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Are cineva un precedent favorabil in sensul ca arestul domiciliar ( arestul executatat la domiciliu) se deduce din pedeapsa aplicata din considerentul ca, este ... (vezi toată discuția)
Sentinta andreeasirbu24 andreeasirbu24 BUNA ZIUA.VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA CU UN RASPUNS.AM CASTIGAT UN PROCES IN ITALIA IMPOTRIVA SEFULUI MEU PT HARTUIRE SEXUALA.A FOST CONDAMNAT LA UN AN SI DOUA ... (vezi toată discuția)
Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)