avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cota - indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cota - indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu ....o lamurire : care este cota (%) aplicata pentru calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Mentionez faptul ca am nascut in septembrie 2010. Am cautat si peste tot imi apare 85%, dar stiu ca s-a modificat sau am inteles eu gresit!? Am auzit ceva de 65% sau 60%.

Nu stiu ce % sa aplic la media veniturilor nete pe ultimele 12 luni anterioare nasterii.

Multumesc frumos pentru ajutor
laura
Cel mai recent răspuns: laura neagu , utilizator 19:06, 17 Februarie 2011
Art. 30 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au adoptat sau adopta copilul, carora li s-a incredintat sau li se incredinteaza copilul in vederea adoptiei sau care au sau vor avea copilul in plasament, in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, ori care au fost sau urmeaza sa fie numite tutore pana la aceasta data beneficiaza de drepturile reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Incepand cu 1 ianuarie 2011, pentru persoanele prevazute la alin. (1), indemnizatia pentru cresterea copilului se acorda in cuantum de 75% din media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau, dupa caz, anterioare adoptiei, incredintarii in vederea adoptiei, stabilirii masurii plasamentului sau a plasamentului in regim de urgenta sau a instituirii tutelei, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei.
(3) Dispozitiile alin. (2) se aduc la cunostinta beneficiarilor prin emiterea unei noi decizii de catre agentiile teritoriale.
Multumesc din suflet pentru promptitudine !!!

O seara placuta !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 1 ianuarie 2011 Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Si totusi de la 1 ianuarie 2011 se dau inapoi cei 15% luati din indemnizatie? (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de crestere copil nusa24 nusa24 Va rog sa imi raspundeti si mie la aceasta problema: Pe 20 septembrie am nascut, pe 01 septembrie 2010 am intrat in concediu de maternitate pana pe 4 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mirelatanase mirelatanase de ce mi-a taiat din indemnizatie eu am avut 777 lei si acum am 610 lei amavut 85%din salariu ajutati-ma (vezi toată discuția)