avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt in divort de 11 luni in calitate de parat si am avocat.Daca cer desfacerea casatoriei cu acordul ambelor parti este necesar si prezenta mea? Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Catalin Burcea - Birou de Mediator , Mediator 22:48, 17 Februarie 2011
Da, trebuie sa se prezinte ambele parti. Dar daca nu ati solicitat aceasta varianta la depunerea actiunii nu puteti acum. Pentru divort prin acordul partilor trebuie sa indepliniti anumite conditii. Daca aveti avocat probabil ca v-a spus ca nu indepliniti conditiile pentru aceasta varianta mai rapida.
divortul cu acordul partilor era intradevar,cum a mentionat si colega Aurora, ce-a mai simpla cale de urmat.
practic,in 2 luni se finaliza divortul,dc se indeplineaui conditiile.In prezent, insistati finalizarea cat mai urgenta a procesului,invocand legea 202/2010
Luati legatura cu un mediator

Art. 62. - (1) Pentru desfăşurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de către instanţele judecătoreşti sau arbitrale va fi suspendată la cererea părţilor, în condiţiile prevăzute de art. 242 alin. 1 pct. 1 din Codul de procedură civilă. (2) Cursul termenului perimării este suspendat pe durata desfăşurării procedurii de mediere, dar nu mai mult de 3 luni de la data semnării contractului de mediere. (3) Cererea de repunere pe rol este scutită de taxa judiciară de timbru.

Art. 63. - (1) În cazul în care conflictul a fost soluţionat pe calea medierii, instanţa va pronunţa, la cererea părţilor, o hotărâre, potrivit dispoziţiilor art. 271 din Codul de procedură civilă. (2) Odată cu pronunţarea hotărârii, instanţa va dispune, la cererea părţii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru plătite pentru investirea acesteia.
(3) Hotărârea de expedient pronunţată conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.

CAPITOLUL VI Dispoziţii speciale privind medierea unor conflicte

SECŢIUNEA 1 Dispoziţii speciale privind conflictele de familie

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii. (2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce am de facut ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! In conditiile in care am facut recurs in procesul de partaj pe care il am pe rol ,a fost respins ca fiind nefondat,(nu vreau sa mai continui cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba o actiune de divort din culpa exclusiva a paratului in actiune de divort prin acord? LDTE LDTE Buna ziua! va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat juridic in urmatoarea situatie.In calitate de reclamant am deschis actiune de divort din culpa ... (vezi toată discuția)
Divort provocat de alcool carmen90 carmen90 buna. as dori sa imi dati cateva sugestii despre cum se poate desface o casnicie de catre sotie cat mai repede in urmatoarea situatie: saptamana trecuta am ... (vezi toată discuția)