avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De ce acei care au centrale termice nu platesc o cota ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De ce acei care au centrale termice nu platesc o cota parte de caldura ?

acest subiect este foarte ambigu si este foarte interpretabil in fel si chip deoarece exista asociatii de proprietari , la care si proprietari care au centrale termice platesc o suma la caldura aferenta tevilor care trec prin apartamentelor. Unii din ei zic ca leau izolat , alti ca leau incadastrat in perete si nu degaje caldura sau ca si apartamentele celelalte benficiaza de caldura cu care isi incalzesc apartamentele respectiv peretii , dar normal ar trebui sa platesca deaorece factura la caldura emisa de Termoficare se imparte la suprafata apartamentelor , si daca nu platesc nimik , se reflecta in cota de intretinere a celorlalti locatari , si apar pierderi si se acumuleaza datorii fata de termoficare .
la o asociatie de 320 de apartamente cu este a mea vreo 50 au centrale si nu platesc nimik , cine plateste diferenta de la factura ? daca astia nu platesc nimik ?
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 02:40, 20 Februarie 2011
Citez din Ordinul 343 de pe site-ul anrsc......"Cotele procentuale fixe de 30% şi
50% se vor aplica numai în condominiiile în care asociaţia nu a reușit să facă acest inventar.(al tevilor)".........................................asta inseamna ca daca nu li se cere nimic la plata celor cu CT inseamna ca greseste in aplicarea legii...cine???? asociatia ...sau CET-ul? ca nu mai inteleg nimic? si totusi nu e discriminare...unii platesc si altii...vecini de-ai lor ...nu??? atunci unde se poate face sesizare? nu sa plateasca si vecinul...dar cel putin sa fie amendati pentru neaplicarea legii,pentru discriminare....etc....legea nu e lege pentru toti???
Daca blocul in care locuiti are repartitoare, dar nu s-a facut acea inventariere, numai in sezonul de incalzire 2010-2011 se aplica acea formula de 30-50%.
Repet, daca blocul e cu repartitoare, plateste toata lumea, indferent ca are centrala pe gaz, eoliana, pe fum, pe aer pe ce vreti dvs. Daca firma care se ocupa de repartizarea contravalorii caldurii nu i-a luat in calcul pe cei cu centrale, presedintele sa faca o sesizare pentru ca acestia sa contribuie la plata.

Daca blocul nu are repartitoare, iar comitetul executiv a luat decizia de a nu se pune la plata caldura din spatiile comune... nu prea aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. ordin 343-2010 nana_bv nana_bv Am citit discutiile aparute pe acest forum vizavi de acest ordin 343...in blocul in care locuiesc eu sunt doar 2 scari ,in total 20 apartamente din care doar 7 ... (vezi toată discuția)
Caldura platita pentru tevile care trec printr-un apartament debransat maxim constantin maxim constantin Va rog sa ma ajutati cu o problema.Luna aceasta la asociatie pe langa cele obisnuite am de platit si caldura,pentru tevile care trec prin apartament[explicatia ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)