Care este procedura, dupa Ad. Gen, de modificare a actelor constitutive ale unei fundatii? Trebuie depuse acte aditionale sau hotarari la grefa Judecatoriei pt. inregistrarea modificarilor in Registrul ONG-urilor? Este termen limita pt asa ceva, ca la soc. comerciale?
Multumesc anticipat pt raspuns
Multumesc pentru raspuns, dar daca eu am in actualul statut trecut ca si organ de conducere Ad. Generala (pe langa Consiliu), nu risc, daca convoc Consiliul, sa mi se dea incheiere de respingere? Si membrii inscrisi pana acum chiar nu au nici un drept (de a participa in veun fel la sedinta), pentru k in statut scrie ca membrii activi au dreptul de a alege si de a fi alesi (cei de care am pomenit in raspunsul anterior).
Art. 83. - (1) Asociaţiile şi fundaţiile constituite, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, în condiţiile Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice (Asociaţii şi Fundaţii) îşi păstrează personalitatea juridică legal dobândită. Acestor asociaţii şi fundaţii li se aplică, de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, regimul juridic prevăzut de aceasta.
Eu cred ca, daca tot modificati cam 80% din Statut, n-ar fi rau (daca se poate) sa faceti in asa fel incat acesta fundatie sa semene cu o fundatie din zilele noastre. A dvs. prea seamana cu o asociatie.
Da, intradevar, fundatia nu are adunare generala. Iar competenta pentru modificarea statutului apartine consiliului director. (din care sper ca in cazul dvs. fac parte si membrii fondatori)
Art. 29. - (1) Consiliul director al fundaţiei este organul de conducere şi de administrare al acesteia.
(2) Consiliul director asigură realizarea scopului şi obiectivelor fundaţiei, exercitând următoarele atribuţii:
a) stabilirea strategiei generale şi a programelor fundaţiei;
b) aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a bilanţului contabil;
c) alegerea şi revocarea cenzorului sau, după caz, a membrilor comisiei de cenzori;
d) înfiinţarea de filiale;
e) încheierea de acte juridice, în numele şi pe seama fundaţiei;
f) executarea bugetului de venituri şi cheltuieli;
g) aprobarea organigramei şi a strategiei de personal ale fundaţiei;
h) modificarea statutului fundaţiei;
i) îndeplinirea oricăror alte atribuţii prevăzute în lege sau în statut.
Va multumesc mult de tot pentru lamuriri. Voi convoca pentru ultima oara Adunarea Generala cu scopul modificarii statutului cu prevederile legale actuale (inclusiv eliminarea Ad. Gen. ca si organ de conducere).
Act constitutiv?
madi1206
Buna ziua!
Daca o asociatie non-profit schimba toti cei trei membri fondatori, sediul social .... pentru asta este nevoie de un nou act constitutiv / statut ... (vezi toată discuția)