avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... act constitutiv?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

act constitutiv?

Buna ziua!

Daca o asociatie non-profit schimba toti cei trei membri fondatori, sediul social .... pentru asta este nevoie de un nou act constitutiv / statut sau doar de un act aditional la notar si apoi la judecatorie?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 22 Mai 2009
Actul aditional vi-l poate intocmi si semna si un avocat, nu numai un notar.
Pentru modfiicarile de care vorbiti e necesar actul aditional si actualizarea actului constitutiv initial, cu modificarile aferente, apoi inregistrarea la judecatorie.
Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociatiei se face prin inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul asociatia, cu aplicarea corespunzatoare a prevederilor art. 8-12 din OG nr.26/2000.
Cererea de inscriere a modificarii va fi insotita de hotararea adunarii generale, iar in cazul modificarii sediului, de hotararea consiliului director.
Despre schimbarea sediului se va face mentiune, daca este cazul, atat in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei vechiului sediu, cat si in cel aflat la grefa judecatoriei noului sediu. In acest scop, o copie a incheierii prin care s-a dispus schimbarea sediului va fi comunicata din oficiu judecatoriei in circumscriptia careia asociatia urmeaza sa-si aiba noul sediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre inregistrarea mentiunilor- ong camiha camiha Buna dimineata, Imi poate spune cineva care este procedura de inregistrare a mentiunilor in cazul unui ONG? Trebuie sa prelungesc contractul de comodat ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sediului unui ong din galati in bucuresti luminita_gab luminita_gab ce acte imi sunt necesare pentru schimbarea sediului unui ong ? care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a face aceasta modificare? (vezi toată discuția)
Schimbare sediu beatrice-gabriela beatrice-gabriela buna ziua as dori sa stiu: 1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie? 2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce ... (vezi toată discuția)