avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce mod de organizare sa alegem?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce mod de organizare sa alegem?

Buna ziua,

Am incercat sa gasesc raspuns la o intrebare care tine de partea juridica/legi, etc si n-am reusit sa ajung la o concluzie cu ajutorul cautarilor pe net.

Despre ce este vorba....

Suntem un grup de aproximativ 10 persoane cu o anumita pasiune. Aceasta pasiune o punem in practica in timpul liber si e absolut pe banii proprii. Ce vrem sa facem? Vrem sa ne organizam din punct de vedere juridic pentru ca la un moment dat e posibil sa fie nevoie de un background legislativ, un "acoperis" care sa ne protejeze in anumite situatii sau care sa ne permita sa patrundem in anumite locuri unde unei persoane pur fizice i s-ar interzice din start.

O situatie ipotetica ar fi ca mergem intr-un anumit loc sa strangem gunoaiele lasate in urma picnicurilor, diverselor activitati. Evident, cineva (vazand miscarea "suspecta" ) se va lega de noi (s-a intamplat de multe ori - atunci cand faci un lucru bun deja devii suspect si esti tratat cu marlanie), ne va lua la intrebari, ce, cum, unde, de ce... In situatia respectiva e nevoie sa ai o legitimatie, sa spui ca faci parte din organizatia x si esti acolo cu scopul y. In cazul in care lucrurile merg mai departe (agresiune) sa ne putem reprezenta in instanta si sa avem o temelie solida in confruntarea cu eventualele situatii neplacute.

Ce trebuie avut in vedere:

- nu este o oganizatie a carei scop este profitul, desi ideal ar fi sa putem avea un spatiu al nostru (dat de primarie, autoritati, etc; cat de mic - ar fi foarte folositor) si sa avem ceva oarecare suport financiar pentru materiale(daca e posibil);
- sa ne putem reprezenta in instanta;
- sa putem functiona fara prea multe batai de cap si infiintarea sa presupuna nu foarte multe aspecte birocratice.

Ce forma de organizare ar fi ideala in acest caz? Initial am mers pe varianta unui ONG, dar am citit in diverse ghiduri ca e cam multa bataie de cap si dureaza.

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2008
kxy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:49, 15 Mai 2008
Inainte de a lua in custodie o arie naturala protejata, mai intai trebuie sa se infiinteze persoana juridica si apoi sa depuna documentatia necesara la Agentia Nationala pentru protectia Mediului. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custode arie naturala protejata laziscovici laziscovici Buna ziua! Care sunt atributiile unui custode a unei arii naturale protejate (SPA/SCI) care nu si-a intocmit inca un plan de management al acesteia? Poate ... (vezi toată discuția)
Valabilitate convenție custodie arie naturală protejată matei_dragomir matei_dragomir Bună ziua, anul trecut, Guvernul a emis OUG nr.75/2018 prin care a eliminat ONG-urile din rândul entităților care pot administra arii protejate, aceste ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! care sunt pașii pentru a concesiona un teren de ... alisa89 alisa89 Bună ziua ! Care sunt pașii pentru a concesiona un teren de la primărie? Am încercat cu o cerere dar nu am primit nici un răspuns concret! Primarul are ... (vezi toată discuția)