avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D392-CMI MEDIC DE FAMILIE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D392-CMI MEDIC DE FAMILIE

un CMI trebuie sa depuna 392?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 23:44, 26 Februarie 2011
Legiuitorul foloseste in mod generic sintagma <<persoane impozabile>> in cazul celor care sunt obligati sa depuna declaratia 392A sau 392B, ceea ce inseamna ca cabinetele medicale individuale se numara printre acestea.
Prima se depune de contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 de euro, a doua se depune de contribuabilii neinregistrati in scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 de euro.
Frumoasa concluzie! Serviciile medicale intra la activitati scutite. Prin urmare, ce parere aveti, intra sau nu la persoane impozabile? Ce inseamna ca se foloseste generic sintagma "persoane impozabile"? Adica, de flori de mar?
Un CMI nu desfasoara activitati comerciale, nu sunt prestatori de servicii, deci nu trebuie sa completeze acea declaratie.De ce totusi unele adm. fiscale le cer?
CMI -ul obtine venituri din profesii libere, fiind autorizat prin lege speciala. Un CMI presteaza servicii. Serviciile prestate de ei nu sunt impozabile din punct de vedere TVA. Sunt scutite. Cat priveste intrebarea dvs, le-ati pus-o si lor? Si ce v-au raspuns?

Atentie,de exemplu taximetristii care au PFA si au fost anul trecut la norma de venit depun si ei declaratia 392 B.Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca depun si ei.

Alte discuții în legătură

Tva stan camelia stan camelia Avand in vedere ca serviciile medicale sunt scutite de TVA, PFA - urile care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale care depasesc plafonul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 adibocu adibocu sunt PFA instructor auto daca am fost anul trecut cu norma de venit si de anul asta sunt cu venit real,estimat si regularizare trebuie sa depun declaratia ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 a sau b magnectical magnectical Pentru o firma suspendata din 2010, care a fost platitoare de tva dar in urma suspendarii s-a anulat inregistrarea la Tva din oficiu cf legii se depune ... (vezi toată discuția)